انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : شنبه بهمن 10, 04 12:10 am

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 11 پست ]  به صفحه برو 1, 2  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: سه شنبه اردیبهشت 31, 92 4:48 pm 
آفلاین
کاربر ساده

این دارو رو رفته بودم داروخانه ی گیاهی دیدم که فروشنده تمومش کرده بود .کسی هست مصرفش کرده باشه آیا؟؟؟

موارد مصرف: درمان علائم سندرم روده تحريک پذير(IBS) مانند درد شکم، نفخ، سوزش سر دل، ترش کردن و تغييرحالت اجابت مزاج.

اجزاء فرآورده: اسانس آويشن شيرازي (Zataria multiflora)

استاندارد شده: بر اساس وجود حداقل 5.5-6.5 ميلي‌گرم تيمول در هرکپسول نرم.

مواد مؤثره: تيمول و كارواكرول

آثار فارماکولوژيک و مکانيسم اثر:
سندرم روده تحريک پذير(Irritable Bowel Syndrome) يکي از شايعترين اختلالات دستگاه گوارش است که با درد و/ يا احساس ناراحتي در شکم همراه با اختلال در اجابت مزاج بصورت اسهال و يبوست متناوب مشخص ميشود.(1) ازجمله روش هاي تشخيص اين اختلال استفاده از معيار تشخيصي Rome III ميباشد. اين معيار عبارتست از: درد يا ناراحتي راجعه شکم حداقل 3 روز در ماه طي 3 ماه گذشته همراه با حداقل2 مورد از موارد زير:
بهبود پس از اجابت مزاج، شروع توام با تغيير در دفعات مدفوع و شروع توام با تغيير ظاهر مدفوع.

بر اساس معيار تشخيصي Rome III حدود 10-5% جمعيت کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه بهIBS مبتلا هستند که بيشتر در زنان و حداکثر شيوع آن در دهه سوم و چهارم عمر ميباشد.(2) متاسفانه انتخابهاي درماني موجود براي بيماران مبتلا به IBS محدود است که تا حدي به علت عدم شناخت کامل مکانيزم و علل اين اختلال ميباشد.(1)

استفاده از گياهان دارويي براي برطرف نمودن علائم IBS مرسوم است. بر اساس نتايج يک بررسي آينده نگر دو سو بيخبر تصادفي شده با کنترل دارونما؛ بعد از 4 هفته درمان با کپسول حاوي اسانس نعناء؛ 75% از بيماران بيش از 50% کاهش در علائم را نشان دادند (در مقايسه با 38% در گروه دارونما). در مقايسه با شروع مطالعه؛ بر خلاف گروه استفاده کننده از دارونما، در گروه مصرف کننده کپسول حاوي اسانس نعناء 4 هفته بعد از شروع درمان و 4 هفته پس از پايان درمان کاهش قابل توجه آماري در علائم مشاهده شد.(3)

گياه آويشن شيرازي يکي از گياهان بومي ايران است که به علت ويژگيهاي ضد عفوني کننده، ضد درد، بادشکن (ضد نفخ و تسکين دهنده روده) در طب مردمي ايران بکار رفته است.(4)
اثر ضد درد عصاره هيدرو الکلي و اسانس آويشن شيرازي در رت و موش با استفاده از تست هاي writhing، tail flick و formalin مورد بررسي قرار گرفته است. در تست tail flick عصاره هيدروالکلي (500 mg/kg, i.p.)و اسانس آويشن شيرازي(0.3 ml/kg, i.p.) اثر ضد درد را نشان داده است.(P<0.05) عصاره و اسانس آويشن شيرازي در تست هاي formalin و writhing نيز اثر ضد درد را نشان دادند. تاثير کلي اين گياه در تستهاي مذکور نشان دهنده اثر ضد درد مرکزي و محيطي آويشن شيرازي است.(5)
در بررسي ديگري در حيوانات آزمايشگاهي؛ اسانس برگ آويشن به صورت وابسته به غلظت، در غلظت هاي کم ( nl/ml16-5/.) انقباضات ناشي از Kcl در ايلئوم ايزوله رت را مهار نموده است که مشابه اثرات دي سيکلومين ميباشد.(6)
در يک کارآزمايي باليني تصادفي چندمرکزي؛ تاثير قطره خوراکي گاستروليت در53 بيمار که تشخيصIBS در آنها بر اساس Manning criteria مسجل شده بود، بررسي گرديد. بر اساس نتايج اين مطالعه؛ پس از2 هفته درمان با دوز20 قطره 3 بار در روز، قطره گاستروليت در درمان کليه علائم IBS موثر بود (p<0.002) و در اکثر موارد بيماران و پزشک معالج از مصرف دارو رضايت داشتند.(7)
در يك كارآزمائي باليني دوسوبيخبر تصادفي كنترل شده با پلاسبو به منظور تعيين تأثير پرل خوراكي گاستروليت در درمان علائم سندرم روده تحريك‌پذير؛ بيماران مراجعه كننده به كلينيك گوارش بيمارستان امام خميني تهران توسط فوق تخصص گوارش مورد معاينه قرار گرفته و در صورت نياز، ‌آندوسكوپي و سونوگرافي انجام و بيماراني كه تشخيص I.B.S در آنها بر اساس Manning criteria مسجل گرديد وارد مطالعه ‌شدند. بيماران مبتلا به پپتيك اولسر فعال، بمياريهاي ارگانيك، سرطان و بيماريهاي سيستميك از مطالعه حذف ‌شدند. در اين مطالعه 58 بيمار با احراز شرايط ورود به مطالعه، تحت درمان با پرل گاستروليت يا پرل پلاسبو قرار گرفتند تا هر 8 ساعت 1 عدد ميل شود. پس از 2 و 4 هفته از شروع درمان؛ علائم باليني بيماران بررسي و با استفاده از آزمون هاي t زوج شده و رتبه‌اي نشانه‌اي ويلكاكسون مورد تجزيه و تحليل آماري قرار گرفت. بر اساس نتايج حاصل از اين مطالعه؛ دو هفته پس از درمان، درصد بهبودي علائم در گروه دارو بهتر از گروه پلاسبو بود. محققين نتيجه گرفتند پرل گاستروليت در درمان علائم IBS مؤثر مي‌باشد.

دستور مصرف: هر 8 ساعت 1 عدد ميل شود.

موارد منع مصرف: دوران بارداري، شيردهي، مبتلايان به اختلالات تيروئيد. بطور تئوريك، آويشن ممكن است سطح هورمون تيروئيد را كاهش دهد. بيماراني كه تحت درمان جايگزيني تيروئيد (thyroid replacement therapy) هستند يا از داروهاي ضد تيروئيد استفاده ميكنند بايد با احتياط از فراورده هاي حاوي آويشن استفاده نمايند و پايش شوند.

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

پستارسال شده: دوشنبه تیر 3, 92 4:17 pm 
آفلاین
مدیر انجمن

محل اقامت: متاهل/24ساله
سلام دلارام جون مرسی از این پستت..
من نخوردم ازین قرصه ولی حس میکنم چندبار تو داروخونه تبلیغاتشو دیدم..
اما یادمه یه بار یکی تو یه سایتی گفته بود آویشن شیرازی برا نفخ خیلی خوووبه

بالا

پستارسال شده: سه شنبه تیر 4, 92 7:48 am 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

محل اقامت: خوزستان
سلام
من اینو خوردم ولی خوب نبود.سروصدای شکم برام درست کرد...

بالا

پستارسال شده: جمعه آبان 3, 92 3:12 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

خب چون قرار شده هر کسی تجربه ش رو بگه.منم بگم دیگه :D
من یه قوطی از این کپسول مصرف کردم. روزی سه بار. توی اون مدت دل درد اصلا نداشتم. همیشه دو تا قاشق غذا که میخوردم دل درد و دل پیچه شروع میشد. احساس فوریت در دفع و ...
اما توی اون مدت از این علائم خبری نبود. به هیچ وجه . روی من خوب اثر داشت.سر و صدای شکم و نفخ و اسهال اصلا نداشتم و اجابت مزاجم نرمال نرمال شده بود . روزی یه بار!
خودمم نمیدونم چرا دیگه نخوردمش :D شاید باز شروع کنم به خوردنش. فکر کنم هر چی باشه عوارضش از داروهای شیمیایی کمتر باشه نه؟

بالا

پستارسال شده: جمعه آبان 10, 92 1:56 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

محل اقامت: تهران
این دارو به صورت قطره هم هست که من مصرف کردم تاثیر کمی داشت. اما کپسولش رو امتحان نکردم. حتما امتحان میکنم..

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه خرداد 8, 93 6:42 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال
آواتار کاربر

من قبلا مصرف کردم
فایده ای نداشت :!: :!:

بالا

پستارسال شده: دوشنبه مهر 13, 93 12:47 am 
آفلاین
کاربر حرفه ای

من این مدت این زیاد قرص استفاده کردم! ولی‌ این قرص صدای شکم و درد رو خیلی‌ کاهش میده ! و روی اسهال هم جواب داده. ! البته قبل از غذا بهتر هست مصرف بشه! توصیه می‌‌کنم ۱ بار استفاده کنند از این کپسول! ۶۸۰۰ تومن هست.

تاثیر مثبتی داره

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه مهر 24, 93 11:23 am 
آفلاین
کاربر تازه وارد

بسته ای 6800 هست
من یه بسته رو مصرف کردم
30 تا قرص هست که هر 8 ساعت باید یه دونه بخوذی
روزای اول جالب نبود اما روز 7 ام بود که معده درد بدی گرفتم و چند روز حالت تهوع و استفراغ داشتم
اما از بعدش واقعا بهتر شدم

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه مهر 24, 93 5:59 pm 
آفلاین
کاربر حرفه ای

alireza9707 نوشته است:
بسته ای 6800 هست
من یه بسته رو مصرف کردم
30 تا قرص هست که هر 8 ساعت باید یه دونه بخوذی
روزای اول جالب نبود اما روز 7 ام بود که معده درد بدی گرفتم و چند روز حالت تهوع و استفراغ داشتم
اما از بعدش واقعا بهتر شدم

به نظرم هر ۸ ساعت زیاد هست من قبل از غذا ۱ دونه مصرف می‌‌کردم و خیلی‌ خوب بود. مصرف زیاد اون فک کنم جالب نباشه خودش گفت بعد از مدتی‌ ۱ هفته ۲-۳ روزی استفاده نکنید.

بالا

پستارسال شده: جمعه مهر 25, 93 5:43 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

دکتر داروخونه بهم گفت 8 ساعت یکبار
آره توی کاغذ همراه قرص نوشته که 2-3 روز استراحت

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 11 پست ]  به صفحه برو 1, 2  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند