رابطه باكتري کامپیلوباکتر (campylobacter) و IBS

مدیر انجمن: آرش

رابطه باكتري کامپیلوباکتر (campylobacter) و IBS

پستتوسط آرش » جمعه مهر 11, 93 2:57 pm

عنوان مقاله: مقايسه سرواپيدميولوژي کمپيلوباکتر ژژوني در مبتلايان به سندرم روده تحريک پذير و افراد سالم
http://fa.journals.sid.ir/ViewPaper.aspx?ID=215096
چکيده زمينه و هدف: مبتلايان به سندرم روده تحريک پذير متعاقب عفونت (PI-ABS)، بيماراني هستند که دچار گاستروانتريت باکتريايي مي باشند. يکي از ارگانسيم هاي شايع دراين سندرم کمپيلوباکترژژوني مي باشد. در اين مطالعه به بررسي آلودگي کمپيلوباکترژژوني در مبتلايان به سندرم روده تحريک پذير پرداخته شده است.
روش بررسي: در مطالعه مورد- کنترلي 160نفر در دو گروه مساوي بيمار و سالم شرکت کردند. وجود آنتي بادي هاي IgGو IgA عليه کمپيلوباکترژژوني در سرم به روش اليزا مورد آزمايش قرار گرفت. مقايسه بين دوگروه سالم و بيمار با آزمايش کايدو انجام شد.
يافته ها: ميانگين سن در گروه بيماران 31.51 و در گروه کنترل 31.84 سال بود (p=0.87) ميزان آنتي بادي IgA برعليه کمپيلوباکترژژوني در 25 درصد مبتلايان به سندرم روده تحريک و در 18.8 درصد از افراد سالم مثبت بود (P=0.02). سرم مثبت IgA در افراد سالم 7.5 درصد بوده ولي در گروه کنترل هيچ مورد مثبتي گزارش نشد (p=0.01).
نتيجه گيري: سرم مثبت IgA ضد کمپيلوباکترژژوني در افراد مبتلا به سندرم روده تحريک پذير به طور معني داري بيشتر از افراد سالم بود. بنابراين آلودگي به کمپيلوباکترژژوني مي تواند به عنوان يکي از عوامل مرتبط با بروز سندرم روده تحريک پذير متعاقب عفونت در منطقه مطرح بوده و پيشنهاد مي شود در بررسي هاي تشخيصي اين بيماران مورد توجه قرار گيرد.
آواتار کاربر
آرش
مدیر ارشد
 
پست: 2264
تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
محل اقامت: تهران

مسموميت غذايي ناشي از باكتري کامپیلوباکتر (campylobacter)

پستتوسط آرش » جمعه مهر 11, 93 5:02 pm

بیشتر افراد مرغ را قبل از پختن با آب می شویند اما سازمان استاندارد غذایی انگلیس اعلام کرد که این عادت اشتباه است زیرا سبب انتشار باکتری خطرناک کمپیلوباکتر می شود.
سازمان استاندارد غذایی انگلیس اعلام کرد:شستن مرغ باعث گسترش باکتری کمپیلوباکتر (campylobacter) می شود و در دراز مدت سلامتی انسان را به خطر می اندازد.
كامپیلوباکتر (Campylobacter jejuni) باسیل گرم منفی، خمیده، متحرک، گرمادوست و میکروآئروفیل از خانواده کمپیلوباکتریاسه (Campylobacteriaceae) بوده و یکی از عاملین مهم انتریت(التهاب حاد رودهٔ باريک) به نام کمپیلوباکتریوز است.
منبع اصلی این باکتری مجرای گوارش حیوانات، به ویژه مرغ و بوقلمون می‌باشد. مصرف گوشت و مرغ نیم‌پز، شیر خام و آب غیر کلرینه علل عمده انتقال این باکتری به انسان و بروز کمپیلوباکتریوز می‌باشند.
۲ تا ۵ روز پس از مصرف غذای آلوده، علائم کمپیلوباکتریوز شامل تب، دل درد و اسهال ظاهر می‌شود که اسهال ممکن است به اسهال خونی ختم گردد. معمولاً در این عفونت غذایی استفراغ وجود ندارد.
برای کنترل این عفونت باید مواد غذایی گوشتی به طور کامل پخته شده و از مصرف شیر خام و آب غیر کلرینه نیز جلوگیری شود.
سازمان استاندارد غذایی انگلیس افزود:کمپیلوباکتر از طریق قطرات آبی که در هنگام شستن مرغ به دست و لباس فرد شوینده می پاشد به اطراف آشپزخانه منتقل می شود.
این باکتری می تواند باعث بروز تهوع، اسهال، سندرم روده تحریک پذیر و آرتریت، چشم درد و مشکلات عصبی شود.

در نظر سنجی اخیر سازمان استاندارد غذایی انگلیس ۴۴ درصد از افراد مورد مصاحبه اظهار داشتند که همیشه قبل از پختن مرغ را می شویند.
طبق این نظرسنجی، فقط ۲۸ درصد مصاحبه شوند از باکتری کمپیلوباکتر اطلاع داشتند و ۹۰ درصد از باکتری سالمونلا (salmonella) و ایی.کولی (E. coli) با خبر بودند.

کاترین براون مدیر اجرایی سازمان استاندارد غذایی انگلیس گفت: کمپیلوباکتر یک موضوع جدی است؛ این باکتری موجب ابتلا به بیماری های شدید می شود.

* * * * * * * * * * *
سازمان استاندارد غذایی انگلیس به همه آشپزها و خانم‌های خانه‌دار هشدار داد که مرغ را قبل از پختن نشویند.

یکی از بزرگترین و خطرناک ترین منابع مسمومیت غذایی در انگلیس، باکتری موسوم به «کامپیلوباکتر» است که روی گوشت نپخته‌ی مرغ رشد می‌کند. شستن مرغ در سینک آشپزخانه، باعث انتشار این باکتری به سطوح سینک و سایر ظروف بر اثر پاشیدن قطرات آبِ آلوده به این سطوح می‌شود. این در حالی است که پختن کامل مرغ، این باکتری را از بین می برد.
سخنگوی سازمان استاندارد غذایی انگلیس گفت: به جای شستن مرغ، ما توصیه می‌کنیم که شما مرغ را مستقیماً در تابه بگذارید و سپس دستان خود را به خوبی بشویید. آنگاه مرغ را کاملاً بپزید تا جایی که هیچ رنگ صورتی (که نشان از خامی مرغ است) در گوشت آن باقی نماند، تا مشکلی برای شما ایجاد نشود.

با وجود هشدارهای این سازمان، هنوز هم چهل و چهار درصد از مردم انگلیس، مرغ را قبل از پختن می‌شویند. شایع‌ترین نوع مسمومیت غذایی در انگلیس از طریق باکتری کامپیلوباکتر است که سالانه دویست و هشتاد هزار نفر را در این کشور بیمار می‌کند. سازمان استاندارد غذایی انگلیس بر این باور است که از هر پنج مورد مسمومیت غذایی در انگلیس، چهار موردِ آن مربوط به همین باکتری کامپیلوباکتر است.
کمپیلوباکتر شایع‌ترین شکل مسمومیت خون در بریتانیا است و اکثریت این موارد بر اثر آلودگی به میکروب های موجود در بدن طیور است. عوارض این بیماری عبارتند از اسهال، درد و گرفتگی شدید عضلات ناحیه شکم، تب و لرز و حالت کسالت و ناتوانی عمومی.
دوران بیماری در اکثر افراد حدود چند روز طول می کشد ولی ممکن است به بیمارهای بلند مدت مثل ضعف و نارسایی در کار روده ها و یا نارسایی موسوم به "گیلن باره" منجر شود که یک بیماری شدید در سیستم عصبی است.
آن ادواردز، خانم انگلیسی که هفده سال پیش به این مسمومیت غذایی دچار شد و در آن زمان با اسهال شدید، از کار افتادن مثانه و سرانجام فلج اندام‌های بدنش روبرو شد، هنوز هم در حال گذراندن روند بهبودی از تبعات این مسمومیت خطرناک است و از سال 1997 میلادی به این طرف نتوانسته است در بیرون از خانه کار بکند یا یک زندگی عادی داشته باشد. البته در اغلب موارد، عوارض این مسمومیت غذایی، به شدتِ عوارض خانم ادواردز نیست.
منبع: http://www.asriran.com/fa/news/341593/% ... 9%8A%D8%AF
http://www.bbc.co.uk/persian/science/20 ... ng_chicken
آواتار کاربر
آرش
مدیر ارشد
 
پست: 2264
تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
محل اقامت: تهران

عصاره سیر براي درمان اسهال عفونی ناشی از کمپیلوباکتر

پستتوسط آرش » جمعه مهر 25, 93 3:37 pm

عصاره سیر ، یک‌صد بار موثرتر از دو آنتی‌بیوتیک‌ متداول در درمان اسهال عفونی ناشی از کمپیلوباکتر است

حضور کمپیلوباکترها در روده انسان موجب اسهال عفونی شدید همراه گرفتگی عضلات شکم، تب و درد می‌شود. پژوهشگران آمریکایی راه تازه‌ای برای درمان این اسهال عفونی آن‌هم با مصرف سیر پیدا کردند.
کسانی که یک‌ بار به دلیل آلودگی به باکتری کمپیلوباکتر دچار اسهال شدند، خاطره خوشی از این باکتری ندارند. باکتری‌های خانواده‌ی کمپیولوباکتر موجب عفونت روده، اسهال شدید همراه با گرفتگی عضلات شکم و تب می‌شود. ابتلا به این باکتری در موارد نادری می‌تواند موجب سندرم گیلن‎ و فلج شدید عصبی شود.

در آلمان تنها در سال گذشته موسسه روبرت کخ بیش از ۷۱ هزار مورد آلودگی به باکتری کمپیلوباکتری در سراسر کشور ثبت کرده است. این آمار نشان می‌دهد که احتمال ابتلا به این باکتری در کشورهای پیشرفته و صنعتی نیز اندک نیست.
اغلب موارد ابتلا به این باکتری به دلیل عدم رعایت بهداشت است. کمپیلوباکتری در گوشت خام، به ویژه در گوشت مرغ و خوک یافت می‌شوند. درصورتی که گوشت خوب پخته نشده باشد یا وسایل آشپزخانه به این باکتری آلوده باشند، کمپیلوباکتری همراه غذا وارد بدن انسان شده و خود را به روده‌ها می‌رسانند.

پژوهشگران دانشگاه واشینگتن‌در آمریکا راه تاز‌ه‌ای برای درمان عفونت‌ناشی از کمپیلوباکتری پیدا کردند. این پژوهشگران از ماده‌ای استفاده کردند که از سیر تهیه شده بود.

این پژوهشگران می‌گویند مایع تهوع‌آوری که آنها از عصاره سیر تهیه کردند، یک‌صد بار موثرتر از دو آنتی‌بیوتیک‌ متداولی است که برای درمان اسهال عفونی ناشی از ابتلا به کمپیلوباکتری از آنها استفاده می‌شود.

تشکیل یک لایه لزج و مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها
مهمترین راه بقای کمپیلوباکتری‌ها در روده اینجاست که این باکتری‌ها در سطح روده بیوفیلم یا یک لایه‌لزج تشکیل می‌دهند. زندگی جمعی آنها در این لایه، باکتری‌ها را از حملات خارجی درامان نگاه می‌دارد. پژوهشگران می‌گویند مقاومت این لایه به آنتی‌‌بیوتیک‌ها هزاران برابر بیشتر از مقاومت یک باکتری‌آزاد و تنهاست.

مایه‌ی تهیه شده از عصاره‌ی سیر که نام علمی آن “دی آلیل دی سولفید” (Diallyldisulfid) است به این لایه‌ی محافظ کاری ندارد. این مایع به جای آن، موجب برهم خوردن متابولیسم باکتری‌ها می‌شود و حیات آنها را مختل می‌کند.
جالب اینجاست که غلظت موردنیاز این مایع برای تأثیرگذاری‌، در آزمایشگاه حدود صد برابر کمتر از مواد تشکیل‌دهنده‌ی آنتی‌‌بیوتیک‌های ضد کمپیلوباکتری مانند سیپروفلاکسین بوده است. از آن گذشته اثر دی آلیل دی سولفید به مراتب سریعتر بوده است.

پژوهشگران دانشگاه واشینگتن‌ در مراحل اولیه تحقیقات خود این ماده را با باکتری‌های دیگری از جمله باکتری “ای اچ ای سی” آزمایش کردند. این باکتری از خانواده‌ی ای‌‌کولای نیز با حمله به رودها موجب اسهال عفونی و شدید می‌شود. جالب اینجاست که عصاره سیر در درمان این مورد نیز موثر بوده است.

منبع: سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله
آواتار کاربر
آرش
مدیر ارشد
 
پست: 2264
تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
محل اقامت: تهران

باكتري مايكوباكتريم اويوم(Mycobacterium avium) و IBS

پستتوسط آرش » جمعه آبان 2, 93 4:45 pm

اين باكتري اصطلاحا MAP ناميده مي شود. اين باكتري باعث يكي از بيماري هاي دام بخصوص گاو مي شود كه منجر به اسهال مي شود و يكي از مهمترين دلايل مبتلا شدن انسان به اين باكتري مصرف محصولات دامي آلوده است.
در يك تحقيق اين باكتري در بدن 75 درصد بيماران آي بي اس و 87 در بيماران كرون و 15 درصد افراد سالم ديده شده است.
بعضي از دانشمندان اعتقاد دارند كه عمل پاستوريزه بطور كامل نمي تواند اين باكتري را در شير از بين ببرد.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17913930
آواتار کاربر
آرش
مدیر ارشد
 
پست: 2264
تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
محل اقامت: تهران

باكتري عامل بيماري كرون

پستتوسط آرش » جمعه بهمن 3, 93 1:58 pm

يك دانشمند استراليايي در گذشته كشف كرد كه هليكوباكترپيلوري دليل زخم معده است و براي از بين بردن اين باكتري و درمان اين بيماري تركيبي از سه دارو را كشف كرد. سالهاست كه اين روش براي زخم معده در دنيا استفاده مي شود.

در مورد بيمار كرون هم نظريه اي وجود دارد كه اين بيماري از باكتري MAP ناشي مي شود. در اين ارتباط يك شركت استراليايي تركيبي از سه داروي:rifabutin, clarithromycin clofazimine را براي از بين بردن اين باكتري در اين بيماران پيشنهاد كرد ولي متاسفانه آزمايشات اين تركيب، موفق نبوده است.

منبع: ويكي پديا
آواتار کاربر
آرش
مدیر ارشد
 
پست: 2264
تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
محل اقامت: تهران


بازگشت به • روش های درمان - درمان ای بی اس IBS

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 1 مهمان

cron