نقل قول:
مصرف بلند مدت دارو عوارض دارد اما باید سنجید کدام عوارض ناگوارتر است کانسر مری یا عدارض دارو؟
همانطور که گفتم مصرف طولانی دارو عوارض جدی دارد که کمتر از سرطان مری نیستند مثلا فرضیه ای وجود دارد که افرادی که معده آنها اسید کمی ترشح می کند بیشتر به سرطان معده مبتلا می شوند. در ضمن تمام افرادی که رفلاکس دارند دچار سرطان مری نمی شوند. رفلاکس بسیار شایع است در حالیکه سرطان مری شیوع بسیار کمی دارد.
نقل قول:
ریفلاکس بخاطر اشکال در اسفنکتر مری یا فتق هیاتال و..است که ربطی به اسید معده ندارد واین اسید در معده سودمند است اما وقتی به داخل مری راه پیدا کند بافت مری را تغییر می دهد ودر بلند مدت کانسر می دهد. البته کاهش اسید معده در جذب ,ویتامین ب12وکلسیم واهن اختلال ایجاد میکند.
سوتغذیه فقط یکی از عوارض کاهش اسید معده است.
نقل قول:
اما من ترجیح می دهم با کمک مکمل این مشکل را حل کنم ولی کانسر نگیرم.
بحث مکمل با دارو فرق می کند. برای رفلاکس از چه مکملی استفاده می کنید ؟
نقل قول:
من 20 سال ای بی دارم و در اندوسکوپی مشخص شد ریفلاکس به خاطر فتق هیاتال است.
متاسفانه پزشکان نمی توانند این فتق را درمان کنند و فقط با کاهش اسید معده بطور موقت علائم بیماری را کم می کنند.
نقل قول:
به نظر من ای بی فقط مربوط به روحیه ما می شودووقتی متن ها این انجمن را می خوانید همه افرادی هستند سخت کوش وپر استرس وخیلی مسایل را مو شکافانه بررسی می کنند ونظر دیگران برایشان مهم است وبیش ا ز افراد دیگر زود رنج حساس هستند. من یک ماه هست سر ترالین میخورم واین ارامش را هم در روحیه ام ووهم در گوارش ام حس می کنم.
در همین انجمن خیلی ها معتقدند که بعد از گرفتار شدن به آی بی، این تغییرات شخصیتی در آنها بوجود آمده است(به دلیل بیماری و سختی های آن) و قبل آی بی از لحاظ روانی طور دیگری بودند.
اینکه داروهای ضدافسردگی علائم آی بی را کاهش می دهد دلیل بر این نیست که دلیل آی بی افسردگی و اضطراب است.(متاسفانه خیلی ها این اشتباه را می کنند.) دوز این داروها برای درمان اضطراب و افسردگی خیلی بیشتر است. این داروها روی بعضی ترشحات عصبی تاثیر می گذارند که مقدار این مواد در دستگاه گوارش بیشتر از مغز است. با یکی از اعضا در مورد علت زخم معده بحثی داشتم که شبیه این مورد است.
یکی از همکارانم دچار مشکلات معده و رفلاکس است(از آندوسکپی می ترسد و زیر بار آن نرفته است) این شخص خیلی بیخیال و شاد است. من وقتی بیشتر در موردش کنجکاوی کردم متوجه شدم بیماریش شدید است ولی این روحیه اش باعث شده که بهتر بیماری را تحمل کند(فقط تحمل!)
نقل قول:
در مورد این که اکثر بیمای های گوارشی ضد اسید تجویز می شود وچون زخم معده و روده باریک درمانش همینه و ریفلاکس هم ناچارند دارویی بدهند تا اسید خنثی شود واسیبی به مری نزند.ا
مثلا اگر شخصی با دلدرد یا نفخ و . . . به دکتر مراجعه می کرد بدون بررسی دقیق و علت آن، سریع برایش ضداسید یا کاهنده اسید تجویز می کنند. یک موقعی شربت ام جی اس بود یک موقعی رانیتیدین و الان هم پنتوپرازول و غیره.
یک چیز را سردر نمی آورم: اینکه چرا پزشکان علی رغم سواد بالا، اینقدر بد عمل می کنند.