انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : شنبه بهمن 10, 04 1:56 am

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند


قوانین انجمن


برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید



ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 8 پست ] 
نویسنده پیغام
پستارسال شده: چهارشنبه تیر 18, 93 12:55 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
پست: 2263
محل اقامت: تهران
خرمای پرس شده و به هم چسبیده نخرید!
وقتی برای خرید خرما به مغازه‌ای مراجعه می‌کنیم، نوعی از خرما درون جعبه‌های مقوایی به صورت قالبی و به هم چسبیده و فشرده عرضه می‌شود که گاهی شیره بسیار غلیظی از آن خارج شده و با خوردن خرما دانه‌های ریز شن مانندی زیر دندان احساس می‌شود و گاهی هم مزه ترشیدگی می‌دهد.
وقتی خرما تحت فشار، پرس می‌شود، به نوعی دچار صدمه شده و له می‌شود و پوسته خرما به علت فشار زیاد پاره شده و ترکیباتش بخصوص شهد خرما به بیرون تراوش می‌کند که نه تنها شیره خارج شده مستعد شکرک‌زدن است، بلکه به دلیل آن‌که یک‌سری از ریز مغذی‌های خرما نیز به خارج تراوش می‌کند محصول، کم‌ارزش و محیط مناسبی برای رشد میکروب‌ها بخصوص مخمرها می‌شود و زودتر از خرماهای دیگر ترش و اسیدی خواهد شد. معمولا ارقامی از خرما که رطوبت بیشتری دارد و نرم است درمقایسه با انواع خرمای خشک بیشتر دچار ترشیدگی می‌شود.
خروج شیره از خرما نشان دهنده قند بالای خرما نیست. اما شکرک‌زدن از کیفیت و خواص خرما می‌کاهد و ترشیدگی نشان‌دهنده فساد محصول است. در نتیجه بهتر است از انواع خرمایی که تحت فشار له شده و به هم چسبیده استفاده نکنید. چسبندگی به رشد کپک کمک بسزایی می‌کند.
آیا خرما به یخچال نیاز دارد؟
خرمای تازه باید در دمای یخچال و به دور از گرمای محیط نگهداری شود. اما نگهداری خرمای خشک بیرون از یخچال و درون ظروف در بسته اشکالی ندارد. اگر خرمای تازه در دمای محیط نگهداری شود، لاروی که معمولا درون خرما وجود دارد تبدیل به کرم می‌شود و اگر این روزها با نگاهی موشکافانه به برخی خرماهای چسبناک و نرم و سیاهی که در این گرمای هوا در مغازه‌ها به صورت فله‌ای روی هم تلنبار شده‌اند توجه کنید، جنبنده‌ای سفید رنگ و ریز را خواهید دید که در میان خرماها رژه می‌رود و گاهی هم درون محفظه خرما کنار هسته لنگر می‌اندازد.
اما در مقابل خرماهای خشک بیشتر مورد حمله آفات انباری همچون شپشه دندانه دار و شب‌‌پره هندی قرار می‌گیرند و اغلب خرماهای کهنه زاهدی از این حشرات موذی مهمان‌نوازی می‌کنند. مصرف خرمای کرم‌دار و حشره‌زده چون آلوده به انواع میکروب‌هاست توصیه نمی‌شود.
قبل از مصرف خرما را بشوییم‌؟
بسیاری از خانواده‌ها خرما را پیش از مصرف نمی‌شویند. یعنی ظاهر خرما را می‌بینند و می‌گویند خرما به این تمیزی که به شستن نیاز ندارد! غافل از این‌که معمولا خرما با دستانی نه چندان تمیز چیده و درجه‌بندی می‌شود و گاهی کلاهک سر خرما با دست کنده و در نتیجه خرما نفوذپذیری بیشتری به میکروب‌ها پیدا خواهد کرد. ضمن این‌که ممکن است میوه روی درخت آلوده به گرد و خاک یا فضولات پرندگان و حشرات موذی مثل شپشک و کنه درخت شود. به همین دلیل شستن خرما قبل از خوردن توصیه می‌شود.
متاسفانه در کشور ما بسته‌بندی خرما بیشتر به صورت سنتی انجام می‌شود یعنی خرما توسط کارگران که اغلب، نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند درجه‌بندی و بسته‌بندی می‌شود ضمن این‌که ممکن است کیسه و جعبه مقوایی که برای بسته‌بندی محصول در نظر گرفته شده خود مستعد انتقال آلودگی باشد. ‌ولی خرماهایی که وکیوم شده یا درون بسته‌های مقاوم نایلونی که از هر طرف غیر قابل نفوذ است بسته‌بندی می‌شوند مراحل ضدعفونی و افزایش ماندگاری را به صورت بهداشتی طی کرده‌اند.
به این صورت که قبل از بسته‌بندی خرما را یک شست‌وشوی اولیه می‌دهند و پس از آن میوه را ضدعفونی می‌کنند و برای افزایش ماندگاری، برخی کارخانجات یک سرما یا گرمای ضعیف به خرما می‌دهند تا آنزیم‌های خرما غیرفعال شود و از فعالیت میکروب‌ها کاسته شود. گاهی هم با اشعه، پرتو یا با استفاده از CO2 یا گازهایی ماندگاری خرما را افزایش می‌دهند، اما روی خرمای فله‌ای هیچ‌کدام از این اعمال انجام نمی‌شود و معمولا بار میکروبی محصول بالاست. در نتیجه هیچ‌گاه خرمای فله‌ای نخرید.
نظر من (آرش) :
اول اینکه من نمی دونم چرا مردم خرما را نمی شورند درحالیکه مثلا سیب را حتما قبل از خوردن می شورند. مگه چه فرقی میکنه؟
دوم اینکه این کرم های ریز و سفید که در این مطلب آمده را من تا حالا در خرما ندیده ام، کسی به همچین موردی برخورده ؟ :?:
اگر کسی نکته ای در مورد خرما به ذهنش میرسه با ما در میان بگذاره.


بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  
 
 عنوان پست: آب معدني
پستارسال شده: جمعه مرداد 24, 93 5:35 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
پست: 2263
محل اقامت: تهران
رئیس سازمان غذا و دارو نسبت به تولید آب معدنی در برخی مکان‌های آلوده گلایه کرد و گفت: در دمای بالا مواد پلیمری بطری‌های این آب‌ها آزاد می‌شود که بسیار خطرناک است.
رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو درباره معضلات آب معدنی‌ها هشدار داد و اظهار داشت: مشکل آب معدنی‌ها در ایران، این است که جاهایی برای تولید آب معدنی اجاره داده شده است که نزدیک منابع آلوده کننده هستند، :!: بنابراین در این زمینه باید سخت‌گیری کنیم.

وی ادامه داد: البته در کشور منابع آب معدنی با کیفیت بسیار بالا داریم، به خصوص در کوه‌های زاگرس و البرز، و مناطق بسیار بکر و دست نخورده دیگری هم داریم ولی متأسفانه در جاهای نیز برای تولید این آب معدنی‌ها مجوز داده شده است که این کیفیت‌ها را ندارند.

دیناروند درباره اقدام سازمان غذا و دارو برای برخورد با این تولیدکنندگان آب معدنی عنوان کرد: ما سختگیری خواهیم کرد، به نظر بنده در یک دوره‌ای وظایف نظارتی کم شد، در سال‌های اخیر برخی آب‌های که در بطری‌ها بسته‌بندی شدند، برای مردم این تصور را ایجاد کرد که این آب‌ها‌، آب معدنی است، در حالی که اینطور نیست و این آب‌ها‌؛ آب آشامیدنی است.
وی درباره چگونگی تشخیص این دو آب بیان داشت: باید بر روی بطری، عنوان آب آشامیدنی و یا آب معدنی قید شده باشد، بنابراین آب آشامیدنی برای کشور ضروری است به خصوص با شرایط کمبود آب که در کشور وجود دارد زیرا به دلیل کمبود آب، به آب‌های چاه وابسته شده‌ایم که امکان بالا رفتن نیترات در این آب‌ها وجود دارد، بنابراین استفاده از آب آشامیدنی در تمام دنیا در حال توسعه است و در ایران نیز این مسئله وجود دارد.

دیناروند درباره سختگیری‌های کشورهای دنیا در تولید و توزیع آب معدنی گفت‌: در کشورهای دیگر، آب معدنی را در داخل شیشه پُر می‌کنند، نه در بطری‌ها زیرا اشکال این بطری‌ها این است که در دمای بالا، مواد پلیمری آن آزاد می‌شود که بسیار خطرناک است.
وی درباره این‌که عنوان می‌شود برای ماندگاری آب‌های معدنی و آشامیدنی فلوراید و مواد نگهدارنده اضافه می‌شود، بیان داشت، بله، این مسئله هم ممکن است ولی طبق آزمایش‌هایی که ما داشتیم به موارد خاصی نرسیدیم.

دیناروند درباره خبری که عنوان شده است که ناتو در افغانستان از ایران آب معدنی خریداری کرده است و پس از انجام آزمایش‌ها بر روی این بطری‌ها عنوان کرده است که آب معدنی‌های تولید ایران سرطان زا هستند، گفت‌: سرطان زا بودن آب معدنی مربوط به آب نیست، چون فلزات سنگین و آرسنیک آن دقیق کنترل می‌شود، و خیلی نگران آن نیستیم، بلکه دو نگرانی دیگر وجود دارد که اولی مربوط به نیترانت است، زیرا نیترات را نمی‌توان از آب جدا کرد، بلکه اگر منبع تولید اینگونه آب‌ها مناسب نباشد جلوی تولید اینگونه آب‌ها را باید گرفت.

منبع: خبرگزاري تسنيم


بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  
 
پستارسال شده: دوشنبه شهریور 17, 93 11:06 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
پست: 2263
محل اقامت: تهران
فریب تخم‌مرغ‌های زرده طلایی را نخورید :
این روزها در بازار تخم‌مرغ مردم رغبت بیشتری برای خرید تخم‌مرغ‌های زرده طلایی دارند و حاضرند قیمت بیشتری نسبت به تخم‌مرغ‌های معمولی بپردازند اما نکته قابل توجه اینجاست که زردی بیشتر تخم‌مرغ‌های ماشینی طبیعی نیست و عامل آن رنگدانه‌های طبیعی و مکمل‌های غذایی مانند پودر یونجه و ضایعات کارخانه‌های رب گوجه فرنگی و ...است که در تغذیه طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مرغداران پیش از این و در گذشته‌های دوری که نه زندگی چندان ماشینی بود نه مرغداری‌هایمان صنعتی، بدون آنکه غذای اضافه یا رنگدانه‌ای به مرغ‌های خود بدهند تخم‌مرغ‌های محلی را روانه بازار می‌کردند که طعم خوبی داشت و رنگ‌ زرد طلایی آن هر کسی را ترغیب می‌کرد تا حداقل یک وعده‌ غذایی‌اش را به تخم‌مرغ اختصاص دهد اما گویا هر چه از آن دوران دورتر می‌شویم همه چیز تغییر می‌کند.
چرا که حالا دیگر نه خبری از آن تخم‌مرغ‌های محلی و با کیفیت است نه از طبیعی بودن رنگ و طعم آن‌ها؛ چون رنگدانه‌های طبیعی و مکمل‌های غذایی کار خودشان را می‌کنند و زرده‌های طلایی می‌سازند که البته طبیعی نیست.

البته به گفته مرغداران و برخی کارشناسان اضافه کردن این رنگدانه‌های طبیعی و مکمل‌های غذایی مانند زردچوبه، پودر یونجه و ... زیانی برای مصرف‌کننده نداشته باشد چون این مواد در بدن مرغ‌ها مانند یک کارخانه فرآوری می‌شود.

به گفته یکی از فروشندگان تخم‌مرغ برای این‌که تخم‌مرغ‌ها را تحت عنوان تخم‌مرغ زرده طلایی با قیمت بیشتری بفروشند، مقداری از ادویه زردچوبه را با دان مرغ مخلوط می‌کنند چرا که هر چه در دان مرغ باشد در رنگ، بو و طعم تخمش تاثیر می‌گذارد؛ از این‌رو وقتی زردچوبه را همراه دان می‌خورد زردی زرده‌اش بیشتر می‌شود!

البته هدایت اصغری، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار در این باره می‌گوید مرغداران از زردچوبه استفاده نمی‌کنند چرا که باید برای آن‌ها صرفه اقتصادی داشته باشد.
وی افزود: به عنوان مثال اگر در خوراک مرغ به جای ذرت، گندم باشد زردی تخم‌مرغ کمتر می‌شود و بالعکس.

به گفته اصغری مرغداران برای این کار از رنگدانه‌های طبیعی و مکمل‌های غذایی مجازی مانند پودر یونجه یا ضایعات کارخانه‌های رب گوجه فرنگی در دان مرغ استفاده می‌کنند که مشکلی هم از نظر تغذیه‌ای یا سلامت مصرف‌کنندگان ندارد.

حتی اگر کارشناسان هم بی ضرر بودن این مکمل‌ها و رنگدانه‌های غذایی را برای مردم تایید کنند، مصرف‌کنندگان باید بدانند پول اضافه‌ای که بابت زرده‌ طلایی تخم‌مرغ می‌دهند برای چیست؛ در واقع مصرف‌کنندگان پول بیشتر را برای پودر یونجه، ذرت و رنگدانه خوراک مرغ را می‌دهند!
منبع: ایسنا


بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  
 
پستارسال شده: دوشنبه شهریور 17, 93 2:25 pm 
آفلاین
کاربر فعال

تاریخ عضویت: یکشنبه شهریور 10, 92 6:24 pm
پست: 134
سلام آقا ارش
ممنون از مطلبی که گذاشتید ؛ منظورتون از تخم مرغ زرده طلایی که تخم مرغ رسمی که میگن نیست ؟ چون اونا هم زرده شان به نسبت پررنگتره!


بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  
 
پستارسال شده: دوشنبه شهریور 17, 93 5:46 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
پست: 2263
محل اقامت: تهران
سلام
منظور تخم مرغ های رسمی و محلی نیست. منظور همان تخم مرغ های صنعتی است که با مواد مصنوعی مثل بتاکاروتن دارای زرده ای نارنجی رنگ می شوند و مردم به غلط با توجه به تجربه خوبی که از تخم مرغ های محلی با زرده پررنگ دارند فکر می کنندکه این تخم مرغ ها هم کیفیت بالایی دارند واین بیشتر تولید کننده ها را تشویق به استفاده از این مواد شیمیایی می کند. البته گفته میشه اگر در جیره غذایی مرغها ذرت زیاد باشد هم باعث پر رنگ شدن زرده می شود.


بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  
 
پستارسال شده: چهارشنبه اردیبهشت 30, 94 8:53 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
پست: 2263
محل اقامت: تهران
در غذای سنتی ایرانی خبری از روغن فراوان و برنج به مقدار زیاد نبود و برعکس حبوبات و انواع سبزی‌های فصلی و محلی در سفره جا داشت.
درحالی‌که در فست‌فودها اصول تغذیه سالم کمتر رعایت شده و یک مثال بارز چربی فراوان برای سیر کردن مصنوعی مشتری و کاهش مصرف سبزیجات که مملو از مواد معدنی و مقوی لازم که بدن به آن نیاز شدید دارد، مثال دیگری است.
تعریف غذای سنتی
غذاهای سنتی به آن دسته از غذاهایی گفته می‌شود که در یک کشور از دوران گذشته مصرف می‌شد و نسل به نسل انتقال‌ یافته است. به عبارتی این نوع غذاها را می‌توانیم در برنامه غذایی اجداد بسیار دور خود بیابیم! این غذاها ساده و درعین‌حال غنی از مواد مغذی بوده و اغلب به‌طور طبیعی و با تفکر تهیه می‌شدند. اگر بخواهیم ویژگی‌های کلی غذاهای سنتی را برشماریم، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
* غذاهایی که با مواد اولیه طبیعی طبخ می‌شدند و فرآوری و بسته‌بندی‌شده نبودند؛
* غذاهایی که تاریخچه طولانی به‌عنوان حافظ سلامت داشتند؛
* غذاهایی که به لحاظ محتوای مواد مغذی، کامل و غنی بودند؛
* غذاهایی که حاوی مواد ساده و اساسی در برنامه غذایی هستند مانند گوشت و ماکیان، تخم‌مرغ، غلات کامل، ماهی، حبوبات، سبزیجات، میوه‌ها، مغزها و دانه‌ها و چربی‌ها.
از ویژگی‌های بارز غذاهای سنتی ایرانی، مصرف انواع مواد غذایی از گروه‌های غذایی مختلف است و این دقیقاً مطابق با همان توصیه‌هایی است که امروزه در مورد مصرف متنوع و متعادل مواد غذایی از گروه‌های هرم غذایی ارائه می‌شود
مواد غذایی سنتی به کدام مواد اطلاق می‌شود؟
* گوشت حیواناتی مانند گاو، بز و گوسفند و ماکیانی که در چراگاه‌های طبیعی تغذیه می‌شوند.
* ماهی‌هایی که در دریای آزاد و بدون آلودگی زندگی می‌کنند؛
* تخم‌مرغ‌هایی که به‌صورت طبیعی پرورش می‌یابند؛
* لبنیات خام که تحت فرآیند پاستوریزاسیون و هموژنیزاسیون قرار نمی‌گیرند؛
* غلات کاملِ خیسانده شده، جوانه‌زده، یا با روش خمیرترش تهیه‌شده؛
* سبزیجات و میوه‌های ارگانیک؛
* چربی‌هایی مانند کره، پیه گاو و سایر حیوانات، روغن نارگیل و زیتون؛
* مغزها و دانه‌های خام؛
* شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند عسل، شربت‌های گیاهی، میوه‌های خشک؛
* نمک دریایی تصفیه نشده که غنی از مواد معدنی است؛
* گیاهان خشک و ادویه‌های تازه و طبیعی.

ترکیب سنتی وعده‌های غذایی در ایران
صبحانه در فرهنگ غذایی سنتی ایران، شامل انواع نان‌ها مانند نان سنگک (تهیه‌شده از آرد کامل) و نان محلی، کره، پنیر و انواع مربا است. سایر انواع غذاهایی که به‌عنوان صبحانه مصرف می‌شد شامل حلیم، آش، عدسی، لوبیا و کله‌پاچه بود. ناهار و شام، در سنت‌های غذایی ایران جایگاه متمایزی از یکدیگر نداشته و برای طبخ غذا در هردوی این وعده‌ها وقت و توجه زیادی صرف می‌شد. بطوریکه درنهایت ترکیبی از همه انواع مواد غذایی از گیاهان، گوشت و حبوبات گرفته تا لبنیات و سبزیجات، در تعادل مناسبی با هم در غذای طبخ شده نمودار می‌گشت. مواد غذایی عمده در برنامه غذایی سنتی ایران شامل حبوبات، انواع سبزیجات (در تهیه انواع آش)، گوشت‌ها، پنیر و نان بودند.
متن کامل مقاله: http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=299442


بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  
 
پستارسال شده: سه شنبه خرداد 5, 94 3:00 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
پست: 2263
محل اقامت: تهران
مصاحبه با:
- دکتر آراسب دباغ‌مقدم، متخصص بهداشت موادغذايي و نايب رئيس کميته بهداشت موادغذايي سازمان نظام دامپزشکي
- دکتر علي‌اصغر خاني‌پور / رييس پژوهشکده آبزي‌پروري آب‌هاي داخلي
- دکتر سعيدحسيني / متخصص تغذيه و استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران

ماهي شمال سالم‌تر است يا ماهي جنوب؟

آيا اين ادعا که گوشت ماهي‌هايي مانند شير،‌ کوسه ماهي يا ميش ماهي داراي جيوه بالايي است، درست است؟

در حال حاضر، مصرف کدام يک از ماهي‌ها را توصيه مي‌کنيد؟

چه تفاوتي بين ماهي‌هاي درياي شمال و جنوب وجود دارد؟

به‌نظر شما، آيا مي‌توان با روش‌هاي خاص مصرف يا طبخ ماهي‌ها،‌ آلودگي‌هاي احتمالي موجود در آنها را از بين برد؟

آيا شما مصرف ماهي خاصي را براي گروه‌هاي مختلف سني و جنسي منع مي‌کنيد؟

آلوده‌ترين عضو بدن ماهي چيست؟

اگر بارداريد، ماهي پرورشي بخوريد!

http://www.salamatnews.com/news/149323/ ... %88%D8%A8-


بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  
 
 عنوان پست: قارچ
پستارسال شده: جمعه خرداد 15, 94 8:09 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: سه شنبه اسفند 1, 91 10:43 am
پست: 2263
محل اقامت: تهران
ناصر رضایی پور متخصص طب سنتی می‌گوید: زیاده‌روی در مصرف قارچ، موجب افزایش سردی بدن می‌شود.
قارچ، غذایی غلیظ، نفاخ و دیرهضم است و مصرف زیاد آن باعث انسداد رگ‌ها و کبد می‌شود و برای اصلاح آن باید از ادویه گرم استفاده کرد.
بهتر است در صورت تمایل به مصرف قارچ، آن را همراه با نمک و شوید پخت و از آویشن، زیره، روغن کنجد و روغن زیتون در کنار آن استفاده کرد.
تسنیم


بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  
 
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 8 پست ] 

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند


چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 1 مهمان


در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

پرش به:  
cron
ایجاد شده توسط phpBB® Forum Software © phpBB Group
فارسی سازی و پشتیبانی phpBB توسط phpBBpersian.com