18 سال پیش بعد از اینکه بی اختیاری در خروج گاز روده ام شروع شد مراحل زیر را به ترتیب طی کرده ام
0- تا دو سال فکر نمی کردم که بخاطر این مشکل باید به دکتر مراجعه کنم راستش خجالت می کشیدم به دکتر مراجعه کنم.
1- به مدت یک سال دکتر های عمومی برایم داروهای ضد نفخ تجویز کردند که طبیعتا فایده ای نداشت.
2- اولین دکتر متخصص گوارش برایم دارو های ملین مثل پودر سوربیتول و شربت آلومینیوم ام جی ( به عنوان مسهل ضعیف ) تجویز نمود و گفت که از پرتقال و نارنگی و آلو و هلو و خشک شده اینها زیاد استفاده کنم . هر موقع مشکل نفخم زیاد می شد استفاده می کردم و در کاهش نفخ کمی موثر بود.
3- دومین متخصص گوارش یک آندوسکوپی از روده بزرگ انجام داد و معلوم شد که مشکلی در روده بزرگ وجود ندارد و برایم قرص اعصاب کلیدینیوم سی و یک قرص اعصاب دیگر تجویز کرد که اسمش یادم نمی آید. با مصرف این داروها مشکل روداه ام پس از مدتی بطور 70 درصد حل شد فقط مسئله این بود که باید بصورت دائمی باید از این قرص ها استفاده می کردم و با قطع مصرف آنها دوباره مشکل شروع می شد. در ضمن خوردن قرص اعصاب زیاد خوشایند نبود و ضمنا بصورت کامل مسئله را حل نمی کرد.
4- با مراجعه با سومین متخصص گوارش یک آزمایش سرعت حرکت مواد در معده و روده انجام دادم و معلوم شد که همه چیز عادی است. دارویی که تجویز نمود یادم نمی آید ولی مشکل را حل نکرد.
5- دو سه سالی است که دیگر دکتر نمی روم چون از دکتر ها جواب نگرفته ام و به مطالعات اینترنتی و بررسی غذاها پرداخته ام.
6- در ضمن در مواقع اضطراری برای حل موقت مشکل از دارو های ملین مثل بیزاکودیل و یا صنالاکس( برگ صنا ) استفاده می کنم. در فصل میوه کیوی هم از میوه کیوی بعنوان ملین استفاده می کنم( روزی 5-6 عدد یا بیشتر) . خوردن دو لیوان آب ولرم مایل به سرد برای تخلیه روده بسیار کمک می کند.
7- شش ماه پپش با رژیم غذایی FODMAP در سایت
http://www.ibsgroup.org آشنا شداه ام که کمک بسیار زیادی به من کرد. به طوری که با رعایت سفت و سخت این رژیم به طور کامل از نشت نفخ روده خلاص می شوم و اصلا تولید نفخ روده متوقف می شود البته رعایت سفت و سخت این رژیم شرط آن است و برای من به این معنی است که باید فقط از سیب زمینی آب پز و برنج ساده و گوشت و کیوی و نمک در حد معمول استفاده کنم و مصرف آب را افزایش دهم( و دیگر به هیچ چیز لب نزنم حتی به مقدار کم). مصرف کفیر هم اشکال ندارد که هیچ مفید هم است.
8- دو ماه پیش با مفاهیم فلور میکروبی روده و محصولات پروبیوتیک ، یربیوتیک و سین بیوتیک آشنا شده ام و فکر می کنم راه حل در مصرف دائمی محصولات پروبیوتیک ، یربیوتیک و سین بیوتیک می باشد. در حال حاضر دوغ کفیر کاله را که یک پروبیوتیک طبیعی است استفاده می کنم( روزانه یک لیتر)هم بر کاهش گاز تولیدی تاثیر دارد و هم کلسیم و مواد مفذی مورد نیاز بدن را تامین می کند( بعلت تولید نفخ زیاد نمی توانم لبنیات معمولی بخورم).
9- در حال حاضر بر روی این موضوع متمرکز هستم که باکتری های پروبیوتیک بعد از مصرف، توسط اسید معده از بین می روند و عملا به روده نمی رسند ظاهرا یک سری کپسول هایی تولید شده اند که باکتریهای پروبیوتیک را داخل کپسول گذاشته و این کپسول ها از معده عبور کرده و در روده باز می شوند و باکتریها کار خود را شروع می کنند ( هدف به تعادل رساندن تعادل میکروبی روده است) این محصولات هنوز به بازار ایران نیامده اند( مخصوصا با این وضع دلار و تحریم ها)
10- متمرکر شدن بر روی پربیوتیک ها هم که محیط روده را برای رشد باکتره ها ی مفید آماده می کنند در این شرایط فکر خوبی است باید دنبال پربیوتیک های طبیعی بود ( مثل بادام خام )
11 - باید مطالعه سایت ها و فروم های مربوط به این زمینه را افزایش دهم و حل مسئله IBS را اولویت اول قرار دهم.