انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : جمعه بهمن 10, 04 5:49 pm

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 11 پست ]  به صفحه برو 1, 2  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: دوشنبه شهریور 10, 93 10:26 am 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

محل اقامت: تبریز-IBS از نوع LG
آیا میدانید خنده مخصوص فقط انسان است؟

روانشناسي خنده

خنده و خنديدن تنها به انسان تعلق دارد و در ساير حيوانات ديده نمی شود. حال آن كه حيوانات هم مانند انسان دستخوش تر س، نگراني ، وحشت ، اضطراب، افسردگي و ساير احساسات منفي مي شوند و فشار رواني را حس مي كنند. پس خنده يكي از وجوه مميزه انسان از موجودات ديگر و موهبتي است كه تنها به او اعطا شده است. به عبارت بهتر خنده نوعي مكانيسم حفاظتي و ايمني است كه تنها بشر می تواند آن را براي حفظ سلامتي و بهروزي خود و ارتقاي آن به كار گيرد . لذا خنديدن ظرفيتي دروني است كه بايد از آن استفاده كرده و سعي كنيم آن را افزايش دهيم.

ما تقريباً هميشه به موقع می خنديم بدون آن كه آگاهانه از انجام و ابراز آن مطلع باشيم. نبود كنترل آگاهانه سبب مي شود خنده خود انگيخته، وقفه نيافته و سانسور نشده باشد. پس خنده تنها در گروهي از واكشنشهاي آموخته شده خلاصه نمي شود بلكه رفتاري غريزي است كه در برنام ريزي آن ژ نها دخالت دارند و در تعاملات اجتماعي خود را نشان مي دهد .

لبخند يكي از بازتاب هاي اوليه غريزي است كه در نوزاد انسان مشاهده مي شود. اين لبخند بعدها در مسير تكاملي فرد به خند ه هاي بالغانه بدل می شود. يكي از ويژگي هاي خنده مسري بودن و سرايت آن به ديگران است. خنده ، خنده مي آورد و مقاومت ناپذيري در برابر آن ريشه در مكانيسم ها ي عصب شناختي دارد.

قدیمیترين راه ايجاد خنده غلغلك دادن است. غلغلك پديد هاي اجتماعي است كه در متن روابط روي مي دهد. معمولاً قلقلك نوعي ابراز محبت است .
اما مهمترين وجه در توضيح و تبيين خنده، وجه اجتماعي آن است زيرا خنده بيشتر رفتاري اجتماعي است كه در حضور مخاطب معنا و مفهوم پيدا مي كند و بروز مي يابد . خنده در جمع و موقعيت هاي اجتماعي 30 بار بيشتر از تنهايي روي مي دهد. در تنهايي ممكن است افراد ا حساس شادي كنند و لبخند بزنند ولي كمتر پيش مي آيد كه بخندند .

در حقيقت خنده پيام اي است كه براي ديگران ارسال مي كنيم و وقتي مخاطبي نباشد ناپديد مي شود. از آنجا كه خنده پيوند و اعتماد ميان افراد را برقرار مي سازد، يكي از بهترين را ه ها براي ايجاد استحكام و گرمي يك رابطه است . حال و هواي احساسي ناشي از خنده به پيوند نزديك تر ميان افراد مي انجامد و سبكباري ناشي از آن اضطراب و خشم را فرو مي نشاند و مصاحبت ديگران را دلنشين مي كند .

ارزش و تأثير مثبت خنده به فردي می خندد محدود نمي شود زيرا چنان كه گفتيم خنده مسري است و موجب تغيير حالت روحي ديگران و بهتر شدن حال آنان مي شود. خنده در حقيقت نوعي حمايت اجتماعي را فراهم مي سازد كه با ارتقاي كيفيت، رابطه افزايش سلامت جسماني و رواني را درپي خواهد داشت.

در مورد تاثیر مثبت خنده بر سلامتي بسيار گفته اند و نوشته اند . در يك ضرب المثل ايراني آمده كه:
« خنده بر هر درد ب ي درمان دواست » يا يك ضرب المثل انگليسي مي گويد: « دنيا مانند آينه است اگر در آن بخندي به تو مي خندد، »
اما طبيعي است كه چون خنده فشار رواني و استرس را كاهش مي دهد و روابط را بهبود مي بخشد تأثير مثبتي بر سلامتي دارد. استرس و اضطراب و نگراني حاصل از آن، مادر بيمار يهاست . استرس همراه با افزايش كاركرد دستگاه عصبي سمپاتيك و ترشح كاتكول آمي نهاست و كاهش آن با افزايش قدرت ايمني بدن همراه خواهد بود. كاهش فشار خون و بيماري هاي قلبي ، بهبود جريان خون و عملكرد دستگاه گوارش به خنده و افزايش مكرر آن در زندگي نسبت داده مي شود . طبيعي است كه كاهش تنش و فشار رواني بر اثر خنده برابر با بروز احساسي بهتر در افراد است . خنده خستگي را برطرف و انرژي مثبت ايجاد مي كند .

بعضي از روانشناسان براين باورند كه خنده موجب تخليه انرژ ي هاي واپس زده و سركوب شده مي شود و به تعادل روحي كمك مي كند و به همين دليل پس از خنده احساس آرامش بر وجود انسان مستولي مي شود. براساس برخي پژوه شها خنده زنان بيشتر از مردان نشانه آشكار وجود يك رابطه سالم است . اما
متأسفانه با گذشت زمان و افزايش سن شاهد كاهش بروز خنده در روابط هستيم . حال آن كه گفته مي شود لبخند، اكسير جواني است و لبخندزدن باعث مي شود افراد جذاب تر ، سرزنده تر و جوانتر به نظر برسند .

نكته آخر در باب خنده ارتباط آن با شخصيت افراد است. برمبناي آنچه ذكر شد خنده اختصاص به نوع خاصي از شخصيت در طبق هبندي هاي مرسوم شخصيت ندارد و تأثيرات مثبت آن هم در تمام انواع شخصيت صادق است. همچنين مي دانيم كه برخي از افراد خوشرو و بشاش اند و بعضي ها عبوس و اخم آلود هستند و به طور طبيعي كمتر مي خندند . اين امر به مشرب خوش يا حالت شوخ طبعي باز مي گردد كه از سويي يكي از ساختكارهاي دفاعي بالغانه و انطباقي انسان محسوب مي شود و از سوي ديگر مبين اتخاذ نوعي ديدگاه كلي خوش بينانه نسبت به جهان است كه دست در دست هم منجر به ايجاد يك ساختار احساسي سالم و سازنده در فرد مي شود و روابط او را بهبود مي بخشد . در مقابل افراد عبوس، ماسكي بر چهره دارند كه در روابط با ديگران همچون ديواري عمل و ضعف درون آنان را پنهان مي كند؛ ضعفي كه حامل مجموعه اي از احساسات و حالات منفي مانند كاهش اعتماد به نفس ، احساس بيم و وحشت ، سوءظن ، خصومت ، حقارت و عصبيت است .مي توان گفت افراد عبوس شخصيت انساني خود را در پشت ماسكي كه بر صورت زده اند زنداني كرده اند.
پس توان گفت خنديدن و لبخند زدن، مسئوليتي است كه فرد در قبال خود ، ديگران و جامعه دارد و بايد اداء شود.

منبع: http://toni28.blogfa.com/post/32

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

عنوان پست: سی اصل شادی بخش
پستارسال شده: دوشنبه شهریور 10, 93 11:06 am 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

خود را به هيچ چيز و هيچ كس وابسته نكن تا هميشه از آن برخوردار باشي
٢ انتظار نداشته باش هميشه آنچه در اطرافت اتفاق مي افتد مطابق ميل و خواسته ات باشد
٣ از سختي ها و مشكلات زندگي استقبال كن و با غلبه بر آنها به خود پاداش بده
٤ هنگام از دست دادن ناراحت نشو ، وقتي هم چيزي را به دست مي آوري خوشحال نباش
٥ در مقابل خواسته ها و گفتار ديگران انعطاف پزير باش و نخواه كه حرف ، حرف خودت باشد
٦ هرگز خودت را با ديگران مقايسه نكن چرا كه تو چيزهايي داري كه ديگران در حسرت آنها هستند
٧ براي انجام كارهاي مورد علاقه ات زياد به نظرات ديگران اهميت نده
٨ قبل از انجام هر كاري يا گفتن هر چيزي به ضرورت آن بينديش
٩ زندگي خود را هدفمند كن و براي رسيدن به اهدافت تلاش كن
١٠ هر گز سعي نكن به ديگران بقبولاني كه حرفت درست است
١١ هر گز سعي نكن به ديگران بقبولاني كه حرفت درست است
١٢ انتظار نداشته باش با منفي نگري جسمي سالم داشته باشي
١٣ قبل از مطمئن شدن ، در مورد هيچ چيز قضاوت نكن
١٤ به جاي بيزاري از انسانها از رفتارهاي بد آنها متنفر باش
١٥ بگذار ديگران از تو به عنوان فردي آرام و خوشرو ياد كنند
١٦ با ديگران طوري رفتار كن كه دوست داري با تو رفتار شود
١٧ به ديگران كمك كن آنچه را مي خواهند به دست آورند
١٨ در فرهنگ لغات خود (( شكست )) را ((تجربه )) معنا كن
١٩ براي كشف حقايق زياد تفكر كن به خصوص جهان آفرينش
٢٠ اجازه نده اتفاقات ناخوشايند روحيه ات را خراب كند
٢١ هنگام عصبانيت نفس عميق بكش وتا 10 بشمار به هيچ كس اميد نداشته باش به جز خدا
٢٢ به قدر توان تلاش كن و نتيجه را به خدا واگذار كن هر كاري را با علاقه و تمركز انجام بده
٢٣ تا با خود مهربان نباشي نمي تواني مهر بورزي از هيچ كس و هيچ چيز توقع نداشته
٢٤ با بحث هاي بي نتيجه انرژي خود را هدر نده با شرايط زندگي سازگار باش
٢٥ چيزهايي را كه دوست داري به ديگران ببخش 11 بر جسم و روح خود مسلط شو
٢٦ يگانه داروي آرامش بخش روح و جان ، ياد خداست در تصميم هاي خود تاخير نينداز
٢٧ قلبت را از نفرت خالي كن تا خوشبختي در آن لانه كند هنگام عصبانيت هيچ تصميمي نگير
٢٨ براي اينكه شاد باشي بايد شادي آفرين باشي به خاطر اشتباهات گذشته خود را سرزنش نكن
٢٩ در زندگي به جاي شناور بودن شناگر باش اندوه روز نيامده را بر روز آمده ات نيفزا
٣٠ بي احترامي ديگران را با بي اعتنايي جواب بده به تعبير و تفسير كارهاي ديگران نپرداز

منبع: http://toni28.blogfa.com/post/6

بالا

عنوان پست: Re: سی اصل شادی بخش
پستارسال شده: دوشنبه شهریور 10, 93 11:52 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

محل اقامت: تهران
از بین اصول بالا اینها به نظر من مهمتر هستند:

1 خود را به هيچ چيز و هيچ كس وابسته نكن تا هميشه از آن برخوردار باشي
٢ انتظار نداشته باش هميشه آنچه در اطرافت اتفاق مي افتد مطابق ميل و خواسته ات باشد

٧ براي انجام كارهاي مورد علاقه ات زياد به نظرات ديگران اهميت نده

٩ زندگي خود را هدفمند كن و براي رسيدن به اهدافت تلاش كن
١٠ سعي نكن به ديگران بقبولاني كه حرفت درست است
١٣ قبل از مطمئن شدن ، در مورد هيچ چيز قضاوت نكن

١٨ در فرهنگ لغات خود (( شكست )) را ((تجربه )) معنا كن
١٩ براي كشف حقايق زياد تفكر كن به خصوص جهان آفرينش

٢٤ با بحث هاي بي نتيجه انرژي خود را هدر نده

بالا

پستارسال شده: جمعه شهریور 14, 93 5:03 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

منتشر شده در جمعه, 21 تیر 1392 20:58 | نوشته شده توسط احسان نصیری | پرینت | ایمیل | بازدید: 3881

لبخنـد بـزن تـا بـگم چـرا ......

لبخند جذابتان می کند. همه ما به سمت افرادی که لبخند می زنند کشیده می شویم.

لبخند یک کشش و جذبه فوری ایجاد میکند که دوست داریم نسبت به آنها شناخت پیدا کنیم.

لبخند حال و هوایتان را تغییر می دهد. دفعه بعدی که احساس بی حوصلگی و ناراحتی کردید، لبخند بزنید. لبخند به بدن حقه می زند.

لبخند مسری است. لبخند زدن برایتان شادی می آورد. با لبخند زدن فضای محیط را
هم شادتر می کنید و اطرافیان را مانند آهن ربا به سمت خود می کشید.

لبخند زدن استرس را از بین می برد. وقتی استرس دارید، لبخند بزنید.
با اینکار استرستان کمتر می شود و می توانید برای بهبود اوضاع وارد عمل شوید.

لبخند زدن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. به این دلیل عملکرد ایمنی بدن
تقویت می شود که شما احساس آرامش بیشتری دارید.

با لبخند زدن حتی از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کنید.

لبخند زدن فشار خونتان را پایین می آورد. وقتی لبخند می زنید، فشارخونتان به طرز
قابل توجهی پایین می آید. لبخند بزنید و خودتان امتحان کنید.

لبخند زدن اندورفین، سروتونین و مسکن های طبیعی بدن را آزاد می کند.
تحقیقات نشان داده است که لبخند زدن با تولید این سه ماده در بدن باعث
بهبود روحیه می شود. می توان گفت لبخند زدن یک داروی مسکن طبیعی است.

لبخند زدن چهره تان را جوانتر نشان می دهد. عضلاتی که برای لبخند زدن استفاده می شوند
صورت را بالا میکشند. پس نیازی به کشیدن پوست صورتتان ندارید، پس همیشه لبخند بزنید.

لبخند زدن باعث می شود موفق به نظر برسید. به نظر می رسد افرادی که
لبخند می زنند اعتماد به نفس بالاتری دارند و در کارشان بیشتر پیشرفت می کنند.

لبخند زدن کمک می کند مثبت اندیش باشید. لبخند بزنید.

حالا سعی کنید بدون از بین رفتن آن لبخند به یک مسئله منفی فکر کنید.
در اینصورت انجام اینکار خیلی سخت بنظر می رسد. درست است ؟!

وقتی لبخند می زنیم بدن ما به بقیه بدن پیغام می فرستد که "زندگی خوب پیش می رود".
پس با لبخند زدن از افسردگی، استرس و نگرانی دور بمانید.

بشنو و باور کن :

لبخند بزن
بدون انتظار هیچ پاسخی از دنیا
و بدان که همین دنیا روزی آن قدر شرمنده می شود
که به جای پاسخ به لبخندهایت
با تمام سازهایت می رقصد

بالا

پستارسال شده: جمعه شهریور 14, 93 5:05 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

لبخنـد بـزن تـا بـگم چـرا ......
تصویر
لبخند جذابتان می کند. همه ما به سمت افرادی که لبخند می زنند کشیده می شویم.

لبخند یک کشش و جذبه فوری ایجاد میکند که دوست داریم نسبت به آنها شناخت پیدا کنیم.

لبخند حال و هوایتان را تغییر می دهد. دفعه بعدی که احساس بی حوصلگی و ناراحتی کردید، لبخند بزنید. لبخند به بدن حقه می زند.

لبخند مسری است. لبخند زدن برایتان شادی می آورد. با لبخند زدن فضای محیط را
هم شادتر می کنید و اطرافیان را مانند آهن ربا به سمت خود می کشید.

لبخند زدن استرس را از بین می برد. وقتی استرس دارید، لبخند بزنید.
با اینکار استرستان کمتر می شود و می توانید برای بهبود اوضاع وارد عمل شوید.

لبخند زدن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. به این دلیل عملکرد ایمنی بدن
تقویت می شود که شما احساس آرامش بیشتری دارید.

با لبخند زدن حتی از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کنید.

لبخند زدن فشار خونتان را پایین می آورد. وقتی لبخند می زنید، فشارخونتان به طرز
قابل توجهی پایین می آید. لبخند بزنید و خودتان امتحان کنید.

لبخند زدن اندورفین، سروتونین و مسکن های طبیعی بدن را آزاد می کند.
تحقیقات نشان داده است که لبخند زدن با تولید این سه ماده در بدن باعث
بهبود روحیه می شود. می توان گفت لبخند زدن یک داروی مسکن طبیعی است.

لبخند زدن چهره تان را جوانتر نشان می دهد. عضلاتی که برای لبخند زدن استفاده می شوند
صورت را بالا میکشند. پس نیازی به کشیدن پوست صورتتان ندارید، پس همیشه لبخند بزنید.

لبخند زدن باعث می شود موفق به نظر برسید. به نظر می رسد افرادی که
لبخند می زنند اعتماد به نفس بالاتری دارند و در کارشان بیشتر پیشرفت می کنند.

لبخند زدن کمک می کند مثبت اندیش باشید. لبخند بزنید.

حالا سعی کنید بدون از بین رفتن آن لبخند به یک مسئله منفی فکر کنید.
در اینصورت انجام اینکار خیلی سخت بنظر می رسد. درست است ؟!

وقتی لبخند می زنیم بدن ما به بقیه بدن پیغام می فرستد که "زندگی خوب پیش می رود".
پس با لبخند زدن از افسردگی، استرس و نگرانی دور بمانید.

بشنو و باور کن :

لبخند بزن
بدون انتظار هیچ پاسخی از دنیا
و بدان که همین دنیا روزی آن قدر شرمنده می شود
که به جای پاسخ به لبخندهایت
با تمام سازهایت می رقصد

منبع: http://www.ehsannasiri.com/story.html

بالا

پستارسال شده: شنبه مهر 19, 93 11:14 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

نویسنده: مهدی مالکی نژاد

سال های ۷۴-۷۳ بود و چند سالی از تاسیس کتابفروشی پگاه می گذشت و من البته خودم به عنوان فروشنده و مسئول کتابفروشی همیشه در آنجا حضور داشتم ولی نکته جالبی که هنوز از آن سال ها به خاطر دارم لبخندی بود که همیشگی بود، هیچ کس مرا بدون آن لبخند ندیده بود. .... یکی از عادت های من وقتی که در کتابفروشی بودم “حساسیت به در” بود. همینکه کوچکترین صدایی از آن بلند می شد نگاه من اتوماتیک به سمت آن می گشت و اگر کسی در حال ورود به فروشگاه بود را با لبخندی استقبال می کردم. این کار را حتی وقتی کتابفروشی مملو از مشتری هم که بود ادامه می دادم.

خب فکر می کنید در اداره کتابفروشی پگاه مشکلی نداشتم؟ من دغدغه پاس کردن چک هایم را نداشتم؟ و یا آن روز نگران اخطاریه شهرداری نبودم؟ و …؟ البته که همه این مشکلات وجود داشتند ولی همین لبخند زدن و خود را از هر مشکلی بالاتر دیدن باعث می شد راندمان من بالاتر رود و از قدرت تصمیم گیری بهتری برخوردار شوم. در حالی که مطمئنا تاسف خوردن به حال خودم و مشکلاتم جز ناامیدی و کاهش انرژی من چیز دیگری به ارمغان نمی آورد. من هم مثل آنتونی رابینز به این باور اعتقاد دارم که نه تنها باید از رسیدن به هدف فریاد شادی سر داد بلکه باید در جاده رسیدن به هدف هم لحظه لحظه لذت برد و آواز شادی خواند.(متن چرا باید خوب زندگی کنم وقتی قرار است بمیرم را نیز مطالعه کنید.)

خب چرا این باور اینقدر اثربخش است؟ علت آن در مکانیزم مغز ماست. مغز ما قادر نیست تفاوت بین یک تصویر ذهنی قوی را با آنچه عین واقعیت است تشخیص دهد. برای مثال اگر قبلا به ارتفاعات کوهستانی سفر کرده اید و مناظر ناب را در طبیعت سرسبز شمال دیده اید ابرهایی که حالا از زیر پای شما حرکت می کنند، توده مه که به زیبایی جنگل و درختان را وهم آلود می کند و صدای دلنشین پرندگان شاداب و پرطراوت که همه جا پیچیده اند و … شما سرمست از این همه زیبایی طبیعت لحظه های نابی را تجربه کردید و آن را به شفافیت در ذهن دارید، حالا اگر همین امروز که به هیاهوی زندگی شهری گرفتار هستید بتوانید بر روی صندلی چند لحظه ای چشمانتان را ببندید و آنچه در آن ارتقاعات زیبا بر شما گذشته است را تصور کنید مغز شما تفاوتی بین آنچه واقعا اتفاق افتاده است و آنچه الان به صورت تصویر ذهنی در حال اتفاق افتادن است را تشخیص نمی دهد و هورمون ها و وضعیت فیزیولوژی شما را در همان حالت سرمستی تنظیم می کند.

خب این خطایی است که ما باید به نیکی از آن استفاده کنیم. تصور کنید من روزی هشت ساعت در محل کتابفروشی بودم و روزی هشت ساعت می خندیدم، لبخند می زدم و با همه به صمیمیت برخورد می کردم از نظر فیزیولوژیکی در چه وضعیتی بودم. چقدر تحملم افزایش می یافت و چقدر می توانستم بهتر فکر کنم، خلاق تر باشم و البته اثربخش تر و مفیدتر.

حال عکس آن را تصور کنید، چنان غرق مشکلاتم می بودم که جواب مشتری را هم نمی دادم چه برسد به اینکه لبخند هم بزنم. نتیجه چه بود؟ برخورد بد من باعث رفتار متقابل مشتری می شد. بدون شک سن بیولوژیکم افزایش می یافت و پیرتر از آنچه می بایست می بودم به نظر می رسیدم. حل مشکلاتم هم به خوبی پیش نمی رفت و …

ولی با یک عادت کوچک یعنی “لبخند زدن” نتایج فوق العاده برایم حاصل شد. من آنقدر به لبخند زدن و اثرات آن اعتقاد داشتم که نه تنها خودم بلکه بعدها وقتی لایتنر ابداع شد و به بازار آمد و بعد از آن هم جی۵، همیشه تاکید داشتم با کسانی که مصاحبه می کنیم حتما عکسی از آن ها استفاده کنیم که لبخند داشته باشند، آن هم نه یک لبخند معمولی بلکه لبخندی که دندان ها همه نمایان باشد و در آن زمان عکس همه افراد موفق بدون استثنا از این ویژگی برخوردار بود. و اما چطور لبخند زدن به مشکلات (که اسم دیگرش همان فرصت هاست) را به عادت تبدیل کنیم؟ چطور از این ترفند فوق العاده در جهت بهبود زندگی خود استفاده کنیم؟

من از یک تمرین فوق العاده که آنتونی رابینز آن را پیشنهاد کرد استفاده کرده ام و خیلی راضی بوده ام. تمرین خندیدن جلو آینده است. تمرینی بسیار ساده و فوق العاده اثربخش. نحوه کار به این صورت است که جلو آینه می ایستید و به چهره خود نگاه می کنید. حالا تمام غم ها دنیا و ناراحتی های خود را به یاد آورید، عضلاتتان را شل کنید، مثل افراد شکست خورده، وقتی آن چهره را در آینه می بینید احساس می کنید چه وضع رقت باری دارید. بی کارید، وضع مالی تان خوب نیست، به شما بی احترامی شده، از همه ناراحت و عصبانی هستید، خلاصه آخر همه بدبختی ها هستید. همه این تصویر ها و احساسات را فقط برای چند ثانیه احساس کنید و حالا به ناگهان شانه های فرورفته تان را به جلو بدهید، به جای نفس های کوتاه کوتاه نفسی عمیق بکشید، چهره ی شاد خود را در آینه ببینید و بلند بلند بخندید (اگر همه شرایط طوری است که امکان خنده بلند نیست، مثلا نیمه شب است و یا مثل من بیشتر صبح زود و وقتی همه خواب هستند این کار را انجام می دهید می توانید در دلتان بخندید. من طوری می توانم بخندم که همه عضلات شکمم منقبض شده ولی هیچ صدایی از من شنیده نشود.) و حالا احساس خوبی می کنید ولی نه باید آن را قطع کنید و دوباره به حالت قبلی برگردید. چرا؟ تازه داشتید لذت احساس خوب را تجربه می کردید چرا باید آن را قطع کنید؟ چون قرار است در هر بار تمرین بارها و بارها از احساس بد به احساس خوب گذر کنید. خب این چه منفعتی دارد؟ حسنش این است که مغز شما شرطی می شود و شما به سرعت و بسیار برق آسا می توانید از احساس بد به احساس خوب حال خودتان را تغییر دهید و این به شما یک قدرت فوق العاده می دهد تا بتوانید هر لحظه که دلتان بخواهد از شرایط احساس بد که شاید خیلی موقع ها در اختیار خودتان نباشد و از بیرون به شما تحمیل شده باشد را کنترل کنید و به روحیه بانشاط بازگردید. این تمرین وقتی خوب جواب می دهد که بارها و بارها تمرین شده باشد و بسیار اثربخش است.برای مثال شما در حال عبور از عرض خیابان هستید. یک اتومبیل به صورت ناگهانی و کاملا بیجا بوق بلند خود را به صدا در میاورد. و شما از این حرکت راننده ناراحت می شوید. اگرچه از عرض خیابان هم عبور می کنید ولی دائما با خود فکر می کنید عجب آدم مردم آزاری! این دیگر چه کشوری است؟! زندگی در اینجا بدبختی و … و یک احساس بد، احساس بد و بدتری را برایتان به دنبال دارد.

ولی اگر با این تمرین قادر باشید احساس خود را عوض کنید بدون شک لذت بیشتری از زندگی می برید و عکس العمل های بهتری را در مواجهه با مشکلات از خود نشان خواهید داد.

منبع:
http://g5line.com/mehdi-maleki-nezhad-response/%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%B4%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D9%8A%D9%85%D8%9F/

بالا

عنوان پست: سخنی از دکتر کپی
پستارسال شده: جمعه مهر 25, 93 6:19 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

خندیدن حق مسلم ماست.

منبع: http://mardi-ke-mikhandad.blogfa.com/post/54

انصافا وبلاگي كه ارزش خواندن دارد. http://mardi-ke-mikhandad.blogfa.com

بالا

پستارسال شده: سه شنبه آبان 6, 93 3:52 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

اگر در دنياي مجازي زندگي كنيم انسان مجازي خواهيم شد.

http://www.aparat.com/v/D7xin

معتقدم راه درمان IBS افزایش سطح سلامتی روانی با بهبود مهارت های زندگی و بهبود هوش هیجانی است. چونکه عامل IBS همین امر است. هرچند مصرف داروهای روانپزشک برای آی بی اس، در بازه زمانی محدود، لازم به نظر می رسد.

بالا

پستارسال شده: چهارشنبه آبان 7, 93 10:32 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

آشنا نوشته است:
اگر در دنياي مجازي زندگي كنيم انسان مجازي خواهيم شد.

http://www.aparat.com/v/D7xin

مرسی آشنا، کلیپ جالبی بود.
موضوع مهمی است که جای بحث داره. به نظر من این حالتی که در کلیپ در موردش انتقاد میشه، فوایدی هم داره!
"Look Up From Your Phone, Shut Down That Display"

بالا

پستارسال شده: دوشنبه آبان 19, 93 9:10 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

اولین بار که به عنوان یک کمدین روی صحنه رفتم تنها نکته کاملا مشخصی که بعد از اجرای برنامه در ذهن من وجود داشت این بود: "دوست دارم خیلی زود دوباره این کار را انجام بدم و بهتر انجام بدم."
چرا خندیدن اینقدر لذت بخش است؟
به عنوان یک روانشناس باید بگویم که پاسخ به این سوال تا حدی گیج کننده است چون تقریبا همه نکاتی که ما در مورد خنده می دانیم نادرست هستند.
بنابراین به این ده نکته در مورد خنده که احتمالا شما نمی دانستید دقت کنید.

۱- موشها غلغلکی هستند
خنده موشها اولین بار توسط یک روانشناس به نام جک پانکسپ در دهه نود میلادی کشف شد. او با غلغلک دادن موشها آنها را به خنده می انداخت هر چند برای شنیدن صدای زیر خنده موشها به یک وسیله ویژه نیاز داشت.
اگر می خواهید یک موش را در حال خندیدن ببینید کافی است آن را غلغلک بدهید. موشها، شامپانزه ها و سگ ها می خندند. اما موشها به جوک و لطیفه نمی خندند. آن ها موقع بازی می خندند، درست مثل انسانها، و به این شکل نشان می دهند که خوشحالند و می خواهند رابطه با دیگران را تقویت کنند.

موشهایی که بیشتر بازی می کنند بیشتر می خندند و آنهایی که بیشتر می خندند ترجیح می دهند که با موشهای دیگری باشند که بیشتر می خندند.
این شواهد نشان می دهد که خندیدن انسان نیز از واکنش های صوتی در حین بازی تکامل یافته است. این نوع رفتار را در بسیاری از گونه های پستانداران می بینیم.

در مورد انسانها، خنده به یک وسیله مهم در ابراز احساسات بدل شده و در روشها و شیوه های مختلفی از ارتباط گیری با دیگران مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال حتی در شیوه های نوشتاری و یا علائم مرسوم در ابزارهای رسانه ای مدرن (مثل پیامک) لبخند و خنده اشکال ویژه خود را دارند.

۲- خندیدن لزوما به جوک و لطیفه ربط ندارد
اگر از افراد بالغ بپرسید چه چیزهایی بیشتر از همه آنها را به خنده می اندازد در پاسخ خواهند گفت جوک و طنز. ولی این دریافت اشتباه است.
علم "خنده شناسی" به ما می گوید که خنده بیشتر با رفتار جمعی و گروهی ما انسانها ارتباط دارد تا با جوک و لطیفه.

رابرت پروواین یک روانشناس از داشنگاه مریلند آمریکا این موضوع را کشف کرده که ما هنگام صحبت با دوستان خود بیش از هر وقت دیگری می خندیم. درحقیقت امکان خندیدن ما به هر موضوع و نکته ای زمانی که در جمع دوستان هستیم ۳۰ برابر می شود.

نکته جالب این است که موضوع اکثر مکالمه های ما با دوستانمان جوک و لطیفه نیست بلکه به حرفها و یا نکته هایی می خندیم که به خودی خود ممکن است اصطلاحا بامزه و خنده دار نباشند. در نتیجه باید گفت که در این موارد خنده و خندیدن یک شکل از ارتباط گیری است و نه یک نوع واکنش.

علم "خنده شناسی" به ما می گوید که خنده بیشتر با رفتار جمعی و گروهی ما انسانها ارتباط دارد تا با جوک و لطیفه و از طریق خندیدن ما به دیگران نشان می دهیم که به آنها علاقمندیم و آنها را درک می کنیم.

۳- مغز انسان می تواند خنده واقعی و ناخودآگاه را از خنده عمدی و ساختگی تشخیص دهد.
ما در آزمایشگاه تاثیر خنده را روی مغز انسان بررسی کرده و تاثیر خنده ساختگی را با خنده واقعی مقایسه کردیم. نه تنها مغز انسان خیلی سریع تفاوت را درک می کند بلکه شنیدن صدای خنده ساختگی باعث می شود که فعالیت ها در بخشی که به آن پوسته داخلی مغز میانی می گوئیم افزایش یابد. کار این بخش از مغز انسان درک احساسات دیگران است.
این نشان می دهد که مغز ما انسان ها حتی در حالتیکه چنین فرمانی را دریافت نکرده، به محض شنیدن صدای خنده ساختگی به شکل خودکار تلاش می کند احساس آن فرد را بشناسد.

۴- خنده مسری است
تصویربرداری از مغز داوطلبان در آزمایشگاه در عین حال نشان می دهد که خنده مسری و واگیر دار است. حتی در لحظاتی که یک فرد زیر دستگاه عکسبرداری و اسکن مغزی است که اصلا خنده دار نیست، به محض شنیدن صدای خنده با تغییر دادن حالت عضلات صورت خود می کوشد به این موج خنده بپیوندد.

هر چقدر که واکنش یک فرد به خنده دیگران فعالتر باشد و یا به زبانی دیگر سرایت خنده به او قوی تر باشد، بهتر می تواند یک خنده ناخودآگاه را از یک خنده عمدی و ساختگی تمایز دهد.
این نشان می دهد که پیوستن به موج خنده فراتر از حالت مسری این عمل است و ممکن است در عین حال به این دلیل باشد که ما با پیوستن به خنده دیگران می خواهیم دلیل آن را بهتر بشناسیم.

۵- آشنایان شما بامزه تر هستند
خنده باعث خنده بیشتر می شود و به همین خاطر است که در بسیاری از برنامه های کمدی که به صورت زنده روی صحنه اجرا می شوند، همیشه یک مجری اصلی در بین برنامه هر کمدین سعی می کند جمعیت را حسابی بخنداند و آنها را برای لطیفه های کمدین بعدی آماده کند.

ولی آشنا بودن با افراد و انتظارات ما از ملاقات و رابطه با آنها هنوز هم مهمترین عامل در خندیدن ماست. به عنوان مثال اکثر مردم اگر یک لطیفه واحد را از زبان یک کمدین مشهورتر بشنوند احساس می کنند که خنده دار تر است.

۶- خنده و خندیدن شما را سالم تر نمی کند
مطالبی که روی اینترنت منتشر می شوند پر از ادعاهایی است که می گوید خندیدن برای سلامتی شما عالی است.
متاسفانه چنین چیزی حقیقت ندارد. هر چند خندیدن مثلا از دویدن کالری بیشتری مصرف می کند و هر چند خندیدن باعث می شود که میزان مصرف انرژی بدن و ضربان قلب ما حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد، اما باید در نظر داشت که این تاثیر بسیار محدود است. به عنوان نمونه حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خندیدن ممکن است ۱۰ تا ۴۰ کالری را بسوزاند. برای سوزاندن کالری موجود در یک بسته چیپس شما باید سه ساعت مداوم بخندید.

۷- خندیدن باعث می شود که روابط ما با دیگران تقویت و طولانی تر شود
پروفسور باب لونسون از اساتید روانشناسی دانشگاه برکلی در آمریکا در جریان یک پژوهش از یک گروه زوجهای داوطلب خواست که در مورد نکات یا عادات زوج خود که آنها را آزار می دهد بحث و گفتگو کنند.
نتایج این پژوهش نشان داد زوج هایی که بیشتر می خندند و لبخند می زنند در مجموع از رابطه خود احساس رضایت بیشتری داشتند و رابطه آنها مدت بیشتری دوام می آورد.
این نشان می دهد که خنده در حقیقت یک احساس و یک نوع بیان احساسی است و با استفاده بیشتر از آن در روابط عاطفی و نزدیک می توانیم احساس رضایت و خوشنودی بیشتری داشته باشیم.
خنده و خندیدن برای لذت بردن از لحظات و اوقات خوش ضروری است. ولی در مواقعی که شرایط باعث می شود ما احساس خوبی نداشته باشیم نقش خنده بسیار مهم تر می شود.
به خاطر دارم که درست قبل از مراسم خاکسپاری پدرم من یک نکته خنده دار به مادرم گفتم تا او را بخندانم و قبل از شروع مراسم کمی به او روحیه بدهم . و این شیوه بسیار موثر واقع شد.
خنده و خندیدن به ما کمک می کند که نه تنها درجه سلامتی دیگران بلکه رابطه بین افراد دیگر را بسنجیم. در حقیقت وسیله ای برای سنجیدن روابط اجتماعی و تاثیراتی است که این روابط روی ما می گذارند.

۸- خنده و خندیدن وقت مناسب می طلبد
معمولا در مکالمات معمولی مردم به نوعی خنده خود را تنظیم می کنند تا در پایان جمله اتفاق بیافتد. حتی کسانی که با زبان علائم ارتباط برقرار می کنند همین روش را به کار می گیرند با وجودیکه اگر بخواهند می توانند در سراسر گفتگوی "بی صدای" خود بخندند.

اینکه کمدین ها چگونه می توانند زمان دقیق گفتن لطیفه های خود را در طول اجرای یک برنامه زنده تنظیم کنند همیشه من را به حیرت وا داشته است.

پیچارد مک لین یک کمدین که در عین حال کمدی آموزش می دهد در این مورد می گوید:"رفتن روی صحنه و جلوی خنده خود را گرفتن آن هم درست در لحظاتی که همه تماشاچیان دارند می خندند، مستلزم اعتماد به نفس و کنترل بسیار زیادی است. و اینکه پس از یک موج خنده تماشاچیان دقیقا در چه زمانی می توان دوباره سر صحبت را بازکرد یک نکته بسیار ظریفی است. از یک طرف نباید با حرف زدن خنده جمعیت را مختل کرد ولی در عین حال نباید زیادی صبر کرد که فضای تالار سرد شود."

۹- خنده و خندیدن جذاب است
یک پژوهشی که در مورد آگهی های زوج یابی انجام شده نشان می دهد که هم زنان و هم مردان در توصیف شخصیت خود بیشتر از شغل، میزان شعور اجتماعی، طرز رفتار و حتی تمایل جنسی بر داشتن روحیه ای شوخ تاکید می کنند.
آیا واقعا می توان با خنده کسی را عاشق خود کرد؟ یک پژوهشی که در مورد آگهی های زوج یابی انجام شده نشان می دهد که هم زنان و هم مردان در توصیف شخصیت خود بیشتر از شغل، میزان شعور اجتماعی، طرز رفتار و حتی تمایل جنسی بر داشتن روحیه ای شوخ تاکید می کنند.

یک پژوهش دیگر نشان داده است که اگر غریبه ها به لطیفه ما بخندند برای ما بسیار جذاب خواهد بود.

۱۰- برخی چیزها بدون تردید شما را به خنده می اندازد
هیچ کمدینی تا کنون لطیفه ای نساخته است که بتواند هر فردی از هر فرهنگ و یا از هر گروه سنی را بخنداند. ولی هنگام انجام پژوهش در آزمایشگاه من متوجه شدم که برخی چیزها بیشتر از سایرین باعث خنده مردم می شود. یکی از بهترین ابزارها برای خنداندن مردم نشان دادن فیلم مربوط به واکنش های افراد در لحظاتی است که خندیدن می تواند کار نامناسبی تلقی شود و سعی می کنند به زور جلوی خنده خود را بگیرند.

نويسنده: پروفسور سوفی اسکات(عصب شناس) دانشگاه لندن
برگرفته از سايت BBC

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 11 پست ]  به صفحه برو 1, 2  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 1 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید