چطور گازهای روده‌ای را کم کنیم؟

مدیر انجمن: آرش

چطور گازهای روده‌ای را کم کنیم؟

پستتوسط saeid » چهارشنبه آبان 20, 93 2:02 am

گاز روده محصول طبیعی فرعی عمل گوارش است. تولید گاز روده بدین معناست که دستگاه گوارش شما به خوبی کار می‌کند.

همه کس به خوبی با عوارض وجود گاز اضافی در روده نظیر نفخ، آروغ و گاه مشکلات اجتماعی حاصل از آن آشنایی دارد.اگر چه وجود گاز در روده امری کاملاً طبیعی است، اما می‌تواند مشکل‌ساز هم بشود. تغییر رژیم غذایی یا مصرف برخی داروها می‌تواند در پیشگیری یا کاهش گاز روده موثر باشد.

گاز روده چیست

بیش از 99 درصد گازهای روده مخلوطی از همان گازهای بی‌بویی است که در محیط اطراف ما پراکنده‌ا‌ند. این گازها شامل نیتروژن، اکسیژن، دی‌اکسیدکربن، هیدروژن و گاه متان هستند.

اما درصد این گازها از فردی به فردی دیگر متغیر است که این امر بستگی به شیمی بدن و رژیم غذایی دارد. نیتروژن، اکسیژن، و بیشتر دی اکسیدکربن موجود در گازهای روده از هوایی می‌آید که آن را در حال جویدن آدامس، خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن می‌بلعیم.

واکنش‌های شیمیایی که در معده ما اتفاق می‌افتند، نیز بخشی از دی اکسید کربن موجود در گازهای روده را تامین می‌کند.

باکتری‌هایی که به صورت طبیعی در روده بزرگ هستند، هیدروژن و متان موجود در این گازها را تولید می‌کنند. این باکتری ها از غذای گوارش نشده تغذیه کرده و طی فرآیندی به نام تخمیر، گاز آزاد می‌کنند.

چه غذاهایی گاز روده را سبب می شوند

نوشیدن نوشابه های گاز دار می‌توانند تولید گاز در روده را سبب گردند. همچنین مواد غذایی کربوهیدراتی به دلیل این که حاوی قندهای غیرقابل گوارش، نشاسته و فیبر هستند، نیز مولد گاز هستند.

لاکتوز: شیر و فرآورده‌های لبنی از قبیل پنیر و بستنی، همچنین برخی نان‌های فرآوری شده، غلات و سس‌های سالاد حاوی لاکتوز هستند. بیشتر افراد می‌توانند لاکتوز را به خوبی هضم کنند اما برخی در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستند ، چرا که همه یا بخشی از آنزیم لاکتاز را که لاکتوز را به بخش های قابل هضم تجزیه می‌کند، تولید نمی‌کنند. بدون لاکتوز شیر و سایر غذاهای غنی از لاکتوز در روده تخمیر شده و گاز اضافی تولید می‌کند.

فروکتوز: هضم کردن پیاز، آرتیشو (کنگر فرنگی)، گلابی، گندم و برخی نوشیدنی‌های غیرالکلی و غذاهای فراوری‌شده حاوی این قند می تواند دشوار باشد.

سوربیتول: سیب، گلابی، هلو، آلو خشک و برخی غذاهای فاقد شکر، آبنبات و آدامس حاوی سوربیتول هستند. هضم این محصول نیز می تواند دشوار باشد.

رافینوز: این قند در لوبیا، کلم پیچ، کلم بروکسل، بروکلی، مارچوبه و غلات سبوس‌دار یافت می‌شود.

برنج تنها نشاسته ای است که تقریباً به طور کامل از راه روده کوچک جذب می شود. از آنجایی که نشاسته برنج هرگز به روده بزرگ نمی‌رسد، باکتری های مولد گاز نمی‌توانند آن را تجزیه کنند. اما سایر مواد نشاسته‌‌ای شامل سیب زمینی، ذرت، رشته فرنگی و گندم گاز تولید می‌کنند. فیبرهای غذایی موجود در لوبیا و سبوس گندم نیز می توانند مولد گاز باشند.

آیا برخی افراد گاز بیشتری در روده خود دارند

بلی. یک فرد بالغ روزانه به طور متوسط در حدود یک تا چهار پیمانه نیم لیتری گاز تولید کرده و 14 الی 23 بار گاز دفع می‌کند. گیاهخواران، کسانی که عادت به جویدن آدامس دارند، افرادی که تند تند غذا می‌خورند، و سیگاری ها، بیش از میزان متوسط گاز تولید می‌کنند. افرادی که مقدار زیادی غذاهای مولد گاز مصرف می‌کنند نیز در این گروه قرار دارند.

توصیه هایی برای کاهش گاز روده

رایج ترین راه‌ها برای کاهش گاز روده تغییر رژیم غذایی، پرهیز از بلع هوا و مصرف داروهایی است که بدون نسخه به فروش می‌رسند.

رژیم غذایی خود را تغییر دهید: اگر دچار کمبود لاکتاز یعنی همان آنزیمی هستید که برای گوارش شیر لازم است، ممکن است پزشک شما توصیه کند که فرآورده های لبنی را از غذای خود حذف کرده و کلسیم مورد نیاز خود را از مکمل های غذایی یا آن دسته از فرآورده های لبنی تامین کنید که لاکتاز بدان‌ها افزوده شده و امکان هضم لاکتوز را فراهم می کنند.

به جز این ممکن است نیازی به توقف مصرف تمامی گروه های غذایی نداشته باشید. در عوض می توانید مصرف تعداد محدودی از غذاهای مولد گاز را برای یکی دو هفته کاهش داده یا قطع کنید. در صورت بهبود علائم مشکل شما حل شده است.

گاز کمتری ببلعید: برای بلعیدن مقدار کمتری گاز از مکیدن آبنبات یا جویدن آدامس خودداری کنید. البته ممکن است این خوراکی ها در دفع گاز به صورت آروغ زدن به شما کمک کند.

آنزیم گوارشی لاکتاز ( با نام‌های تجارتی لاکتایید و لاکتراز) ممکن است در کاهش گاز تولید شده به وسیله فرآورده های لبنی موثر بوده و گاز ایجاد شده توسط لوبیا و سایر کربوهیدرات های حاوی قند رافینوز را کاهش دهد.

زمانی که می بایست به پزشک مراجعه کنیم

گاز روده به خودی خود به ندرت علامت و نشانه یک بیماری جدی است. اما در صورتی که گاز روده شما دائمی یا شدید بوده یا با استفراغ، اسهال، کاهش ناخواسته وزن، وجود خون در مدفوع و یا سوزش سردل همراه باشد، به پزشک مراجعه کنید.

گاز اضافی می تواند نشانه بیماری دیگری چون بیماری سلیاک، گاستریت، بازگشت اسید معده به مری (ریفلاکس) یا سندرم روده تحریک پذیر باشد. گاز روده می تواند سبب ناراحتی و اضطراب گردد اما معمولاً تنها نشانه این است که دستگاه گوارش شما به خوبی کار می کند.
من با این سایت فارسی تایپ می‌‌کنم اگر برخی‌ کلمات اشتباه هست از اینجاس.
http://behnevis.com
saeid
کاربر حرفه ای
 
پست: 510
تاریخ عضویت: جمعه مهر 4, 93 8:26 pm
محل اقامت: تهران

Re: چطور گازهای روده‌ای را کم کنیم؟

پستتوسط saeid » چهارشنبه آبان 20, 93 2:03 am

اغلب افراد به دلیل داشتن عادت های غلط در زندگی دچار نفخ شکم می شوند و یا به گونه ای احساس می کنند که شکم آنها چاق و برآمده شده است. همه ما دوست داریم که شکمی صاف داشته باشیم .اما بیایید منصفانه قضاوت کنیم که با خوردن بسته های چیپس و سابر هله هوله ها انتاظر بهتر از این نباید داشت. اما خبر خوب این است که نفخ شکم با رعایت پاره ای از موارد نه چندان مشکل قابل رفع می باشد. فراموش نکنید که آنچه ما در مورد چاقی و چربی شکم اظهار کردیم مربوط به چربی های حقیقی که در ا ین ناحیه شکل گرفته نیست بلکه این چاقی بیشتر حالت متغییر دارد و ناشی از تورم و نفخ شکم می باشد .
اگر نفخ شکم مربوط به بیماری خاصی مثل بیماری های قلبی یا ناراحتی های کبدی نباشد ، می تواند به دلیل گاز های روده باشد. از طرفی دیگر عده ای تصور می کنند که به دلیل تجمع مایعات ، شکم متورم می شود ، در حالی که باید گفت که شکم جایی برای تجمع مایعات نیست و ثانیا تجمع مایعات اغلب در پا و زانو تا زمانی که ایستاده ایم اتفاق می افتد . متخصصان دلیل اصلی گازهای شکم را ناشی از موارد زیر می دانند:
1- یبوست: عدم مصرف مایعات، فیبر و تحرک کافی منجر به بروز یبوست می شود و نتیجه این یبوست نیز گازهای روده و نفخ و تورم شکم است.
2- حساسسیت به گندم و عدم تحمل لاکتوز: حساسیت به غذایی خاص باعث تولید گاز روده می شود. اما تشخیص این حساسیت به عهده دکتر می باشد . زیرا تشخیص های سرخود و حذف بعضی از غذاهای سالم و مقوی می تواند مضر باشد. اگر احساس می کنید که به غذای خاصی حساسیت دارید بهتر است با پزشک مشورت کنید.
3- عجله کردن در خوردن غذا: تعجیل در خوردن غذا باعث می شود که مقدار قابل توجهی از هوا رابه داخل معده هدایت کنید . بنابر این توصیه می شود که غذای خود را به آرامی صرف کنید و از آن لذت ببرید. توصیه می شود که برای هر وعده غذا 30 دقیقه زمان در نظر بگیرید.
4- مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های کربن دار: از مصرف نوشیدنی های گاز دار اجتناب کنید و به جای آن از آب ساده و لیمو استفاده کنید.
5- مصرف بیش از اندازه آدامس: جویدن آدامس نیز باعث تورم معده می شود و جمع شدن گاز در روده. بهتر است این عادت را تعدیل کنید و به جای آن از خوراکی های سالم و میوه و سبزیجات استفاده کنید.
6- مصرف بیش از اندازه غذاهای بدون شکر یا اصظلاحا رژیمی: زیاده روی در مصرف غذاهای رژیمی و یا هر نوع خوراکی با قند مصنوعی باعث افزایش گاز معده می شود.
7- مصرف بیش از اندازه سدیم: غذاهای پردازش شده و به اصطلاح فست فود ها به نسبت سرشار از سدیم است و فیبر کمتری دارند. بنابر این توصیه می شود که غذاهای سالم و ساده تری را انتخاب کنید.
8- مصرف لوبیا و سبزیجات نفخ آور: اگر عادت به خوردن لوبیا نداشته باشید به راحتی دچار نفخ و گاز روده خواهید شد.سبزیجا تی نظیر بروکلی و کلم و .. نیز باعث تولید گاز در روده می شوند. البته این بدان معنا نیست که این غذاهای مغوی را کنار بگذارید . تنها کافی است که این نوع غذاها را در وعده های غذایی خود بگنجانید تا به تدریج عادت کنید.
9- حجم سنگین هر وعده غذایی: توصیه می شود که وعد ه های غذایی خود را با حجم کمتری انتخاب کنید و در عوض توالی آن را افزایش دهید. با این کار می توانید میزان قند خون را به راحتی کنترل کنید .
10 – غذاهای ضد گاز و ضد نفخ را امتحان کنید: مطالعات نشان می دهد که چای نعنا، زنجبیل، جعفری، آناناس و ماست حاوی پروبیوتیک هستند که مانع از نفخ و گاز شکم می شود. نکته آخر این که متخصصان معتقدند که پیروی از رژیم های سنگین و یا روزه گرفتن و حذف وعده های غذایی به تنهایی باعث کم شدن چربی های شکم و یا صاف شدن ظاهر آن نمی شود. یعنی این اعمال به طور کلی می تواند روی وزن شما تاثیر بگذارد و میزان چربی های کل بدن را کاهش دهد وبه نسبتی نیز چربی های شکمی کاهش می یابد و معمولا نیز چربی های این منطقه به میزان کمتری کاهش می یابد، یعنی چربی های این ناحیه پایدارتر است. ولی در عین رعایت مقدار مصرف غذا و یا به عبارتی پیروی از رژیم غذایی لازم است که به طور مرتب نیز ورزش کنید تا به این ترتیب ماهیچه های شکم تقویت شده و ظاهر زیباتری داشته باشد.

ایا داروی خاصی برای درمان یا کاهش باد شکم وجود داره اگر هست لطفا نام ببرید

به آزاد سازی تركیبی از گازهای روده(flatus) كه توسط باكتریها و مخمرهای مستقر در روده بزرگ (قولون) ایجاد میگردند،گاز روده ای اطلاق میشود. غذاهایی كه در بدن غیر قابل هضم میباشند (به علت عدم وجود آنزیم هضم كننده) مانند پلی ساكاریدها (به ویژه اولیگوساكاریدها) (نشاسته و سلولز) و برخی قندها بدن تغییر از مجاری گوارشی عبور كرده و به عنوان غذا به مصرف باكتریهای روده میرسند. محصول جانبی این فرایند تخمیری تولد گاز روده میباشد.

غذاهایی كه ایجاد گاز میكنند:

حبوبات (لوبیا-عدس-لوبیای سویا-نخود فرنگی) -لبنیات (شیر-بستنی-پنیر)- سبزیجات(بروكلی-گل كلم-خیار-مارچوبه-كرفس-كاهو)- سبزیجات ریشه ای (سیب زمینی-شلغم-پیاز-تربچه-سیر-هویج-بادنجان)- میوه ها (زردآلو-سیب-گلابی-آلو-موز-كشمش) -غلات (جو دوسر-ذرت-برنج-دانه های كامل (به علت وجود فیبر)- آرد گندم)- مغزها (بادام هندی)

نكته: در اختلال عدم تحمل لاكتوز (عدم وجود آنزیم لاكتاز برای تجزیه لاكتوز)، لاكتوز(قند اصلی شیر) به روده باریك راه یافته و باكتریها از آن تغذیه میكنند. این امر گاز روده ها را افزایش میدهد.

نكته:سوربیتول كه نوعی شیرین كننده است نیز میتواند ایجاد گاز كند.

نكته: برنج خیلی سهل الهضم است و كمترین تولید گاز را بهمراه دارد. اما نشاسته گندم، سیب زمینی، جو دو سر و ذرت گاز زیادی تولید میكنند.

نكته:غلات كامل به علت دارا بودن فیبر بیشتر گاز بیشتری تولید میكنند.

نكته: فیبرغذایی برای سلامتی بسیار مفید هستند، اما بایستی مصرف آنها را به آهستگی افزایش داد. برخی از فیبرها گاز تولید كرده اما برخی گاز تولید نمیكنند.

مطالبی در رابطه با گاز روده ها:

1-یك انسان بطور معمول روزانه 0.5 تا 1.5 لیتر گاز روده آزاد میكند.12-20 بار در روز. نیتروژن، اكسیژن، دی اكسید كربن، متان، هیدروژن، سولفید هیدروژن گازهای تشكیل دهنده روده میباشند.

2-گاز روده ها عمدتا از نیتروژن و اكسیژن تشكیل یافته است كه توسط دهان بلعیده میگردند.

3-دی اكسید كربن توسط میكروبهای هوازی روده تولید میگردند.

4-هیدروژن توسط برخی از میكروبها و گاز متان نیز توسط باكتریهای بی هوازی تولید میگردند.

5-گازهای متان و هیدروژن اشتعال زا میباشند. تنها 40 درصد روده افراد دارای میكروبهای تولید كننده گاز متان میباشد.

6-بوی نامطبوع گاز روده ها به علت وجود مقادیر اندك تركیبات حاوی سولفور میباشد. سولفید هیدروژن (بوی تخم مرغ گندیده) و سولفید كربونیل علت بوی بد گازهای روده ها بوده كه نتیجه تجزیه پروتئین ها میباشند.

7-علت دیگر بوی نامطبوع وجود اسیدهای چرب با وزن مولكولی پایین نظیر بوتیریك اسید(بوی كره فاسد) میباشد.

8-گاز روده ها مانند مدفوع بوسیله حركات دودی (انقباضات متوالی عضلات روده ای) به سمت مقعد رانده میشوند.

9-برخی باكتریهای روده گاز تولید شده توسط باكتریهای دیگر را مورد مصرف قرار میدهند.

10-میزان تولید گاز در افراد متفاوت است و به تعداد و نوع باكتریهای مستقر در روده، نوع رژیم غذایی و میزان بلعیدن هوا توسط فرد بستگی دارد.

11-غذاهایی كه حاوی سولفور زیاد میباشند نظیر گل كلم، تخم مرغ و گوشت بوی نامطبوع گاز روده را افزایش میدهند.

نكته: وجود گاز زیاد در سیستم گوارش باعث درد شكم، نفخ، باد گلو و گاز روده حجیم و آزار دهنده میشود.
من با این سایت فارسی تایپ می‌‌کنم اگر برخی‌ کلمات اشتباه هست از اینجاس.
http://behnevis.com
saeid
کاربر حرفه ای
 
پست: 510
تاریخ عضویت: جمعه مهر 4, 93 8:26 pm
محل اقامت: تهران

Re: چطور گازهای روده‌ای را کم کنیم؟

پستتوسط saeid » چهارشنبه آبان 20, 93 2:04 am

چه باید كرد ؟

داروهای معینی می تواند به تنظیم كار دستگاه گوارش كمك كند ، ولی به هر حال دارو این ناراحتی را به طور كامل درمان نمی كند و فقط می تواند به كنترل علائم كمك كند . ممكن است پزشك تغییراتی در شیوه زندگی شما برای كنترل روده تحریك پذیر پیشنهاد كند .
از جمله مهمترین پیشنهادها تغییر رژیم غذایی و كاهش فشارهای روحی است .
غذایتان را تغییر دهید . غذا را می تواند یكی از دلایل مهم سندرم روده تحریك پذیر باشد .
می توانید با انجام و دقت در موارد ذیل وضعیت بهتری را تجربه كنید :
▪ دقت كنید كدام غذاها با سیستم گوارشی شما سازگار نیست ، از آنها پرهیز كنید ؛ این مثال خوردن برخی محصولات لبنی مانند شیر می تواند ایجاد نفخ كند .
▪ روزانه ۶تا ۸ لیوان آب بنوشید ، ولی از خوردن غذاهای آبكی مانند آش یا آبگوشت به صورت پرحجم در یك وعده خودداری كنید .
▪ از مصرف زیاد حبوبات (نخود ، لوبیا ، عدس و لپه) و تنقلات پرهیز كنید .
▪ اگر مشكلتان یبوست است ، غذاهای پرفیبر بخورید ، ولی برای جلوگیری از ایجاد نفخ به دفعات و با حجم كم این غذاها را استفاده كنید . فیبرها مدفوع را نرم كرده و باعث عبور آسان آن از روده بزرگ می شود .
▪ فشارهای روحی را كنترل كنید . فشار روحی ، اضطراب و افسردگی به تشدید علایم روده تحریك پذیر منجر می شود . فراگیری این كه چگونه فشار روحی را كنترل كنیم به بهبود وضعی مزاجی كمك خواهد كرد . ابتدا دلیل فشار روحی را در زندگیتان مشخص كنید و راههای تازه برای كنار آمدن با آن را یاد بگیرید .
▪ ورزش مرتب ، راه مهمی برای رهایی از فشار روحی است .
▪ در امور نادری حتی مراجعه به روانپزشك و استفاده از داروهای ضد اضطراب و افسردگی نیز ضرورت پیدا می كند .
▪ از مصرف الكل ، كافئین و قهوه پرهیز كنید .
▪ سیگار را ترك كنید .
▪ مواد غذایی نفخ زا را از رژیم غذایی خود حذف كنید .
▪ غذاهای حجیم و پرچرب را در یك وعده استفاده نكنید .
▪ حتی الامكان از نوشیدن آب زیاد هنگام غذا خوردن پرهیز كنید .
▪ از تند خوری و مصرف با عجله غذا بپرهیزید .

توصیه هایی برای کاهش نفخ

* سریع غذا نخورید و هنگام غذا خوردن صحبت نکنید چون با این کار حجم زیادی هوا را هم وارد دستگاه گوارش خود می ‌کنید. درضمن کامل جویدن غذا نیز شدت نفخ را کم می‌ کند.



* میوه و سبزی را در حجم کم اما به دفعات مصرف کنید.



* در انتخاب سبزی‌ ها دقت کنید. سبزی‌ ها سبب هضم شدن بهتر غذا می ‌شوند و در ضمن با نرم کردن و خیس نگه داشتن غذاها، دفع را راحت‌ تر می ‌کنند. اما همین سبزیجات در صورتی که زیاد مصرف شوند مشکل‌ ساز و نفاخ خواهند شد.





* از خوردن انواع کلم‌ بپرهیزید؛ زیرا این سبزی در افراد حساس بسیار نفاخ است. اما نا امید نشوید شما می ‌توانید با به کار بستن نکته ‌ای میزان نفخ این سبزی را کمتر کنید به این ترتیب که کلم را یک ساعت قبل از مصرف خرد کرده و در روغن زیتون و کمی آب لیمو بخوابانید، این کار موجب کاهش خاصیت نفاخی کلم می ‌شود.

بخارپز کردن سبزیجات نیز تا حدودی خاصیت نفخ‌ آوری سبزی ‌ها را کم می‌ کند.



* ساقه‌های میانی برگ‌ های کاهو نیز موجب نفخ می ‌شوند اما برای کاهش این خاصیت، بهتر است آوندهای وسط برگ‌ های کاهو رادر آورده و فقط قسمت سبز برگ‌ ها را خرد کرده و میل کنید.



* هرگز مستقیما از بطری آب ننوشید؛ آن را با لیوان میل کنید. این کار موجب می ‌شود تا هوای اضافی نبلعید و به دنبال آن دچار نفخ نشوید.



* فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس و ... نیز به دلیل نمک فراوانی که دارند، جاذب آب بوده و تشدید کننده نفخ هستند. از این‌ رو، قطع مصرف این دسته از غذاها بهبود دهنده این وضعیت است.



* اگر به لاکتوز عدم تحمل دارید و بعد از خوردن یک لیوان شیر و یا غذایی که از آن تهیه شده است نفخ می ‌کنید، بهتر است که به جای شیر از ماست، شیر سویا و یا حتی پنیر استفاده کنید. یادتان باشد، مصرف شیرهای بدون لاکتوز نیز با حذف این قند مشکل‌ساز، به شما توصیه می ‌شود.



* برخی بانوان در دوران قاعدگی زیاد نفخ می‌ کنند. برای این عزیزان، ورزش کردن در این دوران بسیار مفید است. به علاوه، مصرف مکمل 6b نیز قبل و یا در طول این دوران می ‌تواند کاهنده این عارضه باشد.


نفخ پس از خوردن غذا از علايم سوء‌هاضمه است


ايسنا: نتايج حاصل از تحقيقي كه توسط محققان بلژيکي به انجام رسيده است، نشان مي‌دهد که غذا خوردن، درد مزمن معده را تشديد مي‌کند.


هدف از اين تحقيق که روي 128 بيمار انجام شده است، ارزيابي و تشخيص شيوع علايم مرتبط با غذا خوردن در بيماران دچار سوء هاضمه است. نتايج اين پژوهش حاکي از آن است كه علايم تشديد بيماري معمولاً 15 دقيقه بعد از صرف غذا آغاز شده و به طور معمول تا 4ساعت ادامه پيدا مي‌كند. نفخ و احساس پري از علايم زودرس است و به دنبال آن حالت تهوع و احساس سوزش در معده احساس مي‌شود. نتايج اين پژوهش که در مجله gut به چاپ رسيده، نشان داده است که در 79 درصد بيماران، علايم بيماري با خوردن غذا تشديد مي‌شود. همچنين در اين بيماران احساس پري بيش از حد بعد از صرف غذا شايع‌ترين علامت است


خارج شدن باد از روده انسان در کنترل فشار خون موثر است


سلامتيران: محققان مي‌گويند خارج شدن گاز از معده و روده انسان موجب کنترل فشار خون انسان مي‌شود.


به گزارش بي بي سي، به گفته محققان آمريکايي مقدار کمي از گاز سولفيد هيدروژن که به وسيله باکتري‌هايي که در روده انسان زندگي مي‌کنند، توليد مي‌شود موجب بوي بد گازهايي است که از بدن انسان خارج مي‌شود. ولي نتايج مطالعات جديد نشان مي‌دهد که اين گاز علاوه بر اين باکتري‌ها از فعاليت آنزيمي در ديواره عروق هم ساخته مي‌شود. اين آنزيم موجب گشاد شدن ديواره رگ‌ها و کاهش فشار خون مي‌شود و در اثر واکنش‌هاي شيميايي که هنگام اين روش کنترل فشار خون انجام مي‌شود، اين گاز بدبو توليد مي‌شود. محققان دانشگاه جان هاپکينز در مريلند آمريکا به اين نتيجه رسيده‌اند که توليد اين گاز در بدن براي فعاليت اين آنزيم و کنترل فشار خون ضروري است، گرچه خروج آن از بدن موجب احساس بويي مشابه بوي تخم‌مرغ گنديده خواهد شد.


چگونه از ويژگي نفاخ بودن دانه‌هاي حبوبات بكاهيم


محققان ونزوئلايي اعلام كردند كه تخمير دانه‌هاي حبوبات پيش از طبخ، از گاز موجود در آن‌ها كه باعث نفخ مي‌شود كاسته و همچنين كيفيت تغذيه‌اي آن‌ها را نيز افزايش مي‌دهد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) حالت نفخ زماني بروز مي‌كند كه باكتري‌هايي كه در روده بزرگ زندگي مي‌كنند ناچار به تجزيه كردن تركيبات غذايي مي‌شوند كه در قسمت‌هاي فوقاني دستگاه گوارشي هضم نشده‌اند و اين تجزيه كردن گاز توليد مي‌كند.

محققان در گزارشي در مجله علوم غذايي و كشاورزي اعلام كرده‌اند كه تخمير دانه‌هاي حبوبات مي‌تواند تا درصد زيادي از اين تركيبات توليد كننده گاز بكاهد.

محققان دانشگاه سيمون بوليوار همچنين در گزارش خود آورده‌اند كه وقتي حبوبات تخمير شده طبخ مي‌شوند، مقدار ريزمغذي‌هاي موجود در آن‌ها كه قابل هضم و جذب شدن هستند به ميزان قابل توجهي افزايش پيدا مي‌كند.

حبوبات منابع مهم تغذيه‌اي هستند و اكثر مردم اگر با اين مشكل نفخ كردن مواجه نشوند تمايل به خوردن اين محصولات دارند.
من با این سایت فارسی تایپ می‌‌کنم اگر برخی‌ کلمات اشتباه هست از اینجاس.
http://behnevis.com
saeid
کاربر حرفه ای
 
پست: 510
تاریخ عضویت: جمعه مهر 4, 93 8:26 pm
محل اقامت: تهران

Re: چطور گازهای روده‌ای را کم کنیم؟

پستتوسط saeid » چهارشنبه آبان 20, 93 2:07 am

اگر نفخ می‌کنید این‌ها را نخورید

نفخ کردن یک مسئله‌ی فیزیولوژی کاملاً طبیعی است. اگر چه تولید گاز در روده امری عادی است اما برخی مواد غذایی می‌تواند باعث تشدید آن شود.

علاوه بر مسائلی که با دفع گاز به وجود می‌آید برخی از افراد از نفخ نیز رنج می‌برند. در این مطلب قصد داریم شما را با مواد غذایی نفاخ آشنا کنیم و توصیه می‌کنیم افرادی که از نفخ رنج می‌برند در مصرف این مواد غذایی دقت کنند.
حبوبات

حبوبات شامل انواع لوبیاها، سویا، نخود، لپه، باقالا، عدس و .. است. اغلب افراد به دلیل تأثیر نامطلوب حبوبات روی دستگاه گوارش از مصرف این مواد غذایی می‌ترسند. گاز معده و نفخ از معروف‌ترین آثار نامطلوب حبوبات روی دستگاه گوارش است. با این حال این مواد غذایی سرشار از فیبرهای غذایی بوده و بهترین جایگزین برای گوشت قرمز محسوب می‌شود. گنجاندن تدریجی این مواد غذایی در رژیم غذایی باعث می‌شود اثرات منفی آن‌ها کاهش یابد.


آدامس رنگی
آدامس

با وجود این که کسی به عمد آدامس را قورت نمی‌دهد و این خوراکی وارد معده نمی‌شود ولی باز هم جویدن آدامس روی بدن ما تأثیر می‌گذارد. متخصصان تغذیه، تأثیری که جویدن آدامس روی بدن می‌گذارد را بلعیدن هوا می‌نامند. بلعیدن هوا با ورود هوا به معده در هنگام خوردن غذا ایجاد می‌شود و عمل جویدن آدامس هوای بیشتری وارد معده می‌کند. توجه داشته باشید که آدامس‌های بدون قندی که حاوی سوربیتول هستند باعث مشکلات گوارشی بیشتری می‌شوند.


سیر
سیر

معمولاً سیر را به میزان کم و به عنوان چاشنی به غذاها اضافه می‌کنیم. اما همین میزان اندک هم می‌تواند تأثیر زیادی روی سیستم گوارش بگذارد. متخصصان تغذیه معتقدند غذاهایی که حاوی سیر هستند می‌توانند باعث گاز روده و نفخ شوند به خصوص در افرادی که سیر زیاد مصرف نمی‌کنند. مصرف سیر در این افراد باعث ناراحتی یا احساس درد و سنگینی در معده و دل درد می‌شود.




قهوه
قهوه و نوشیدنی‌های کافئینه

برای برخی از افراد گذشتن از نوشیدن قهوه یا چای، سخت و در برخی افراد حتی غیرممکن است. خیلی از افراد عادت دارند بلافاصله بعد از تمام شدن غذا حتماً نوشیدنی داغ سیاه رنگ خود را میل کنند. اما نباید در مصرف قهوه و نوشیدنی‌های دیگری که حاوی کافئین هستند زیاده‌روی کرد. توصیه می‌کنیم در مصرف نوشیدنی‌های کافئینه تعادل را رعایت کنید زیرا این نوشیدنی‌ها باعث تحریک انقباض‌های روده می‌شود. برخی از افراد نسبت به حرکات روده حساس‌تر هستند و احساس ناراحتی می‌کنند.


انواع کلم
کلم

خانواده‌ی کلم‌ها( کلم قرمز، کلم سفید و ...) باعث ایجاد نفخ می‌شوند. حتی سالادهایی که با کلم تهیه می‌شوند و با غذاهای مختلف مصرف می‌شوند نیز می‌تواند باعث نفخ می‌شوند. با این که مصرف کلم خیلی توصیه می‌شود ولی افرادی که دچار نفخ می‌شوند باید در خوردن این مواد غذایی مفید دقت کنند.

بعضی از افراد، بروکلی را دوست ندارند و اغلب به دلیل فایده‌ی زیادی که این ماده غذایی روی بدن دارد با اکراه به مصرف آن تن می‌دهند.

متخصصان تغذیه، این ماده‌ی غذایی را به دلیل مواد مغذی فوق‌العاده‌ای که دارد یک ماده‌ی غذایی معجزه‌گر می‌دانند. اما اگر مشکل نفخ دارید باید بدانید که بروکلی همانند سایر خانواده‌ی کلم‌ها تأثیر مشابهی دارد و نفاخ است.
ذرت


ذرت

مواد غذایی مثل ذرت و حبوبات که غشای سلولزی دارند بیشتر باعث نفخ می‌شوند به خاطر این که برخی از باکتری‌های موجود در کولون گلوسیدها را از بین برده و به این ترتیب گاز تولید می‌کند.




پوست پیاز
پیاز

پیاز همانند سیر است. این دو یار دیرینه برای پخت و پز لازم هستند. همه‌ی ما اغلب با پیاز آشپزی می‌کنیم و این ماده‌ی غذایی را به اکثر غذاها اضافه می‌کنیم. پیاز باعث خوش طعم شدن غذاها می‌شود و تأثیری که روی دستگاه گوارش می‌گذارد شبیه به اثرات سیر است. برای کاهش تأثیر نامطلوب پیاز توصیه می‌کنیم بعد از خرد کردن با آب شستشو داده و سپس اقدام به سرخ کردن نمایید.


آلو خشک
آلو

آلو باعث دفع راحت می‌شود به طوری که این میوه همیشه برای حل مشکل یبوست توصیه می‌شود. علاوه بر این آلو خشک در باور عمومی به عنوان ماده‌ی غذایی که یبوست را از بین می‌برد جا افتاده است. اما باید بدانید که آلو باعث ایجاد نفخ می‌شود. اما اگر عاشق آلو هستید و نمی‌توانید از مصرف این میوه‌ی خوشمزه صرف‌نظر کنید توصیه می‌کنیم برای کاهش اثرات نامطلوب نفاخ این میوه از فراورده‌های پروبیوتیک استفاده کنید. پروبیوتیک‌ها فلور روده را تنظیم می‌کنند و مشکل را کاهش می‌دهند.





عدم تحمل لاكتوز و مشكلات گوارشي


حدود 70 درصد جمعيت جهان نمي‌توانند شير و فرآورده‌هاي آن را مصرف كنند. عدم تحمل لاكتوز يك مشكل ژنتيكي است و اغلب در مردم آفريقا ، آسيا و مديترانه ديده مي‌شود.
اين ناراحتي به واسطه نبودن آنزيم لاكتاز كه بري جذب و هضم لاكتوز (قند شير) لازم است روي مي‌دهد. لاكتوز هضم نشده براي مدت طولاني در روده مي‌ماند.
اين قند تخمير شده و باعث ايجاد ناراحتي‌هاي روده‌اي (درد شكمي ، نفخ و اسهال) مي‌شود. بسياري از افراد كه به اين مشكل دچارند نمي‌دانند در حقيقت مبتلا به عدم تحمل لاكتوز هستند و گاهي ممكن است تشخيص درست در مورد آنها داده نشود.
ميزان تاثير شير در اين حالت به شدت نقص لاكتاز بستگي دارد. به طوري كه برخي با وجود نقص اين آنزيم مقداري شير را بدون ناراحتي مي‌توانند بخورند.
در مورد ماست مطالعات نشان مي‌دهد وجود باكتري‌هاي پروبيوتيك در ماست به هضم لاكتوز كمك مي‌كند.
براي دانستن اينكه آيا فردي تحمل لاكتوز را ندارد تست عدم تحمل اين قند را انجام مي‌دهند به طوري كه به مدت حداقل دو هفته بايد از نوشيدن شير و خوردن هرگونه فرآورده آن پرهيز كند.
اگر شخص احساس بهتري پيدا كند و علايم گوارشي كاهش يابند مي‌تواند ميزان عدم تحمل خود را بررسي كند.
براي اين منظور مقدار مشخصي شير يا يك كمي پنير را مصرف كرده 2 تا 3 روز صبر مي‌كند تا ببيند چه روي مي‌دهد. ممكن است يك مدتي طول بكشد تا علايم عدم تحمل لاكتوز مشخص شود.
پس از آن پزشك مي‌تواند تست‌هاي تشخيصي ديگري را نيز توصيه كند كه از آن جمله آزمايشات خون و يك تست تنفس هيدروژن را مي‌توان نام برد.

برنامه غذايي مناسب

اگر به عدم تحول لاكتوز مبتلا هستيد با بكارگيري توصيه‌هاي زير مي‌توانيد كمي از مشكلات مربوط به آن را برطرف كنيد.
- در هر وعده مقدار شير كمتري بنوشيد.
- شير را همراه با وعده‌هاي غذايي بنوشيد.
- هر بار كه از فرآورده‌هاي لبني استفاده مي‌كنيد لاكتائيد (آنزيمي كه به هضم لاكتوز كمك مي‌كند) مصرف كنيد.
- سعي كنيد بيشتر از محصولات بدون لاكتوز شير كه ميزان كتوز آنها تا 99 درصد تقليل داده شده استفاده كنيد.
- فرآورده‌هاي سوياشير (سوي ميلك) غني شده با كلسيم را مصرف كنيد تا از دريافت كلسيم كافي اطمينان يابيد.
- همچنين براي دريافت كلسيم بيشتر آب پرتقال‌هاي غني شده با كلسيم را مصرف كنيد.
- برخي محصولات لبني مانند پنير سوئيسي طبيعتا لاكتوز كمتري دارند.


دکتر علي اکبر حاج آقامحمدي فوق‌تخصص گوارش و کبد مي?گويد گازهاي معده و روده با هم فرق دارند
حل المسائل نفخ

دختري 27ساله هستم. مشکل نفخ زيادي دارم و نمي‏توانم هنگامي که خوابم، نفخم را کنترل کنم. البته نفخم آنقدر زياد است که بعضي وقت‏ها در بيداري هم به زور گاز معده يا روده‏ام را نگه مي‏دارم؛ چه برسد به وقتي که خوابم و هيچ کنترلي ندارم...

من اين مشکل را از بچگي و از وقتي که به ياد دارم، داشته‏ام و هميشه از اين بابت رنج مي‏کشم و دچار افسردگي شده‏ام. اين مشکل مربوط به چه بيماري‏اي است؟ آيا راه درمان قطعي دارد؟ بايد به چه متخصصي مراجعه کنم؟ اين جريان بعد از درمان براي ازدواجم مشکل‏ساز نيست؟


گازي که در دستگاه گوارش وجود دارد چطور توليد مي‏شود؟ اين سوالي است که ما به بهانه سوال فوق و سوالات مشابه زيادي که خوانندگان در مورد نفخ شکم داشته‏اند از دکتر علي‌اکبر حاج‌آقامحمدي، فوق‌تخصص گوارش و کبد و عضو هيات‌علمي دانشگاه علوم پزشکي قزوين پرسيده‌‏ايم.


سلامت: آقاي دکتر! لطفا توضيح دهيد که گاز معده و روده چگونه به وجود مي‏آيد؟

بخشي از گازي که در معده وجود دارد، ناشي از هوايي است که ما آن را مي‌بلعيم و به‏طور طبيعي وجود دارد، اما در بعضي شرايط مثل غذا خوردن با استرس، حرف زدن هنگام غذاخوردن، آدامس جويدن، مصرف نوشابه‌هاي گازدار و... ميزان بلع هوا بيشتر مي‌شود. درنتيجه احساس آروغ‌زدن به فرد دست مي‌دهد. بخش ديگري از گاز معده نيز ناشي از فعل و انفعالات اسيدمعده و شيره‌هاي گوارشي است که وقتي با هم ترکيب مي‌شوند، توليد گاز مي‌کنند. گازهاي قسمت تحتاني دستگاه گوارش يا روده‏ها نيز عمدتا ناشي از تاثير باکتري‌ها و ميکروب‌هاي روده روي بقاياي موادغذايي است. همان‌طور که مي‌دانيد قسمتي از غذاهايي که ما مي‌‌خوريم در دستگاه گوارش هضم نمي‌شوند و داخل روده باقي مي‌مانند. باکتري‌هايي که داخل روده‌بزرگ زندگي مي‌کنند اين مواد را تخمير مي‌کنند و از تخمير اين مواد، گاز توليد مي‌شود.

سلامت: آيا گاز روده و معده از نظر ترکيب تفاوتي هم با هم دارند؟

بله، معمولا از نظر ترکيب با هم متفاوت هستند زيرا همان‌طور که اشاره کردم گاز موجود در معده هوايي است که وارد معده مي‌کنيم و عمدتا از اکسيژن و نيتروژن تشکيل شده است. بخشي هم که ناشي از فعل و انفعالات شيميايي در معده است، بيشتر ترکيبي از دي‌اکسيد‌کربن است ولي گازي که در روده‌ها توسط باکتري‌ها توليد مي‌شود ترکيب‌هاي سولفوردارد که به همين دليل معمولا بدبو است.

سلامت: بدبو شدن گاز روده چه زماني بيشتر مي‌شود؟

معمولا خوردن مواد فيبردار مانند کلم، کاهو و حبوبات که حاوي مواد ساکاريدي هستند و مدت‌زمان بيشتري در روده مي‌مانند باعث فعاليت بيشتر ميکروب‌ها مي‌شود و گاز بيشتر و بدبوتري ايجاد مي‌کنند به همين دليل افرادي که به‌خصوص از اين مشکل رنج مي‌برند بهتر است چنين موادي را کمتر مصرف کنند. يبوست هم در ايجاد اين مشکل سهم بسزايي دارد زيرا هرچه مدفوع زمان کوتاه‌تري در دستگاه گوارش باقي بماند فرصت کمتري در اختيار باکتري‌ها قرار مي‌گيرد و گاز سولفوردار کمتري توليد مي‌شود. اصلاح شيوه زندگي و بهتر کردن اجابت‌مزاج و بهبود يبوست در کاهش اين مشکل موثر است. بهتر است به جاي مواد فيبردار از انواع ميوه‌ها و سبزي‌هاي ديگر استفاده شود.

سلامت: معمولا دفع چه مقدار گاز در طول شبانه‌روز طبيعي است؟

يک فرد سالم ممکن است در شبانه‏روز حدود 10 تا 15 بار دفع گاز روده و يک تا دو بار دفع گاز معده را به صورت آروغ داشته باشد. افزايش اين ميزان دفع گاز، باعث ايجاد ناراحتي‌هايي مي‌شود که به صورت آروغ‌زدن‌ و دفع گاز مکرر، احساس باد و سنگيني و پيچش در شکم مي‌شود که همه اينها به يک بررسي از نظر ساير علل و بيماري‌ها نياز دارد.

سلامت: چه علت‌ها و بيماري‌هايي باعث ايجاد افزايش گاز در دستگاه گوارش مي‌شوند؟

يکي از مشکل‌هايي که به صورت شايع در افراد ديده مي‌شود وجود نداشتن آنزيم هضم شير يا لاکتاز در بدن است درنتيجه وقتي اين افراد شير مي‌خورند، قند شير يا لاکتوز در بدنشان هضم نمي‌شود. قند شير هضم‌نشده وارد روده‌ها مي‌شود و باکتري‌ها آن را تخمير مي‌کنند و گاز توليد مي‌کند بنابراين اين افراد به خاطر مصرف شير و لبنيات دچار نفخ و سروصداي شکم مي‌شوند. اين حالت به جز ماست و دوغ با همه محصولات شيري اتفاق مي‌افتد. زيرا قند اين دو محصول، طي فرآيند توليد تجزيه مي‌شود. به همين دليل به چنين افرادي توصيه مي‌کنيم نيازهاي لبني خود را يا بيشتر با مايعات و دوغ تامين کنند يا از محصولات و فرآورده‌هاي بدون لاکتوز و آنزيم هضم شير که به صورت قرص در بازار وجود دارد استفاده کنند. بيماري ديگر بيماري سلياک يا حساسيت به پروتئين گندم است. افرادي که به سلياک مبتلا هستند در هضم و جذب گندم و جو دچار مشکل مي‌شوند و علايمي چون نفخ و مشکلات گوارشي مانند اسهال و دل‌درد دارند. يک علت بسيار شايع ديگر در ايجاد نفخ، وجود ميکروب‌ ژيارديا در دستگاه گوارش است. ژيارديا يک نوع انگل گوارشي است که توسط آب و سبزي‌هاي آلوده وارد دستگاه گوارش مي‌شود. وجود اين ميکروب هم عوارضي مانند نفخ، سروصداي شکم، باد و احساس اتساع شکم ايجاد مي‌کند، بنابراين افرادي که نفخ مقاوم دارند بايد به اين مساله نيز توجه کنند. بيماري شايع ديگر افزايش ميکروب‌هاي داخل دستگاه گوارش است. وقتي ميکروب‌ها در روده زياد مي‌شوند توليد گاز در روده بزرگ افزايش پيدا مي‌کند و عوارضي مانند دفع گاز، اتساع شکم و مشکلاتي در قسمت‌هاي تحتاني دستگاه گوارش ايجاد مي‌شود. افرادي که از اين مشکل رنج مي‌برند، مي‌توانند زير نظر پزشک از يک دوره آنتي‌بيوتيک استفاده کنند و درمان شوند. علت شايع ديگر در ايجاد نفخ بيماري ibs يا نشانگان روده تحريک‌پذير است. افرادي که به ibs مبتلا هستند عمدتا از درد شکم، اسهال و يبوست رنج مي‌برند، اما در درصدي از بيماران علاوه بر اين مشکلات احساس نفخ و اتساع شکم نيز ديده مي‌شود. تاخير در تخليه معده نيز عامل مهم ديگري در ايجاد گازهاي دستگاه گوارش است. معده بعضي از افراد بدون علت يا با علت زمينه‌اي بيماري‌هايي مثل ديابت و کم‌کاري تيروييد به خوبي تخليه نمي‌شود و باعث ايجاد نفخ و اتساع شکم مي‌شود.

سلامت: آيا نفخ?داشتن طولاني?مدت نگران‌کننده است؟

نه، نفخ بيماري شايعي است اما جزو کم‌خطرترين و بي‌ضررترين بيماري‌هاي گوارشي محسوب مي‌شود. طبق بررسي‌هايي که در مورد بيماران مبتلا به نفخ در طولاني‌مدت انجام شده است مشخص شده اين افراد دچار عوارض يا بيماري‌هاي گوارشي جدي ناشي از نفخ نشده‌اند، اما براي آنکه مشکل افرادي که طولاني‌مدت از نفخ رنج مي‏برند حل شود بايد به پزشک مراجعه کنند و پزشک پس از بررسي‏هاي لازم و کشف علت نفخ، آنها را درمان کند تا کمتر اذيت شوند.

سلامت: اگر گاز روده دفع نشود عارضه‌اي در پي خواهد داشت؟

ممکن است دفع‌نشدن گاز غيرارادي باشد، مثلا ممکن است به دليل وجود مشکلاتي در روده گاز دفع نشود. در اين صورت فرد دچار درد در ناحيه شکم، اتساع و فشار روده‌ها خواهد شد. در اين صورت به اقدام درماني نياز است ولي زماني فرد ناچار است به صورت ارادي از دفع گاز روده‏اش جلوگيري کند. در اين صورت مشکل خاصي ايجاد نمي‌شود زيرا به محض تغيير شرايط گاز دفع خواهد شد.

سلامت: آيا شب‌ها مي‌توان کنترلي روي دفع گاز داشت؟

کنترل اسفنکتر ناحيه مقعد در افراد به دليل فشاري که در آن ناحيه وجود دارد، متفاوت است مثلا ممکن است اين فشار در خانم‌هايي که در سن بالا هستند به دليل تعداد زايمان‌هايي که داشته‌اند کم شود. در نتيجه وقتي اين افراد خواب هستند و کنترل ارادي از دست مي‌رود، ممکن است دفع گاز غيرارادي داشته باشند. براي اين پديده لازم نيست کار خاصي انجام داد فقط مي‌توان با انجام کارهايي نفخ را درمان کرد. وقتي مشکل نفخ از بين برود، اين مشکل هم حل مي‌شود.

سلامت: براي جلوگيري از سروصداي شکم ناشي از نفخ چه بايد کرد؟

اگر علت ايجاد نفخ پيدا شود با رفع علت اين مشکل هم برطرف مي‌شود. معمولا ژيارديا، اختلال در هضم شير و نشانگان روده تحريک‌پذير مهم‌ترين علت‌ها در ايجاد سروصداي شکم هستند که معمولا با درمان نفخ هم از بين مي‌رود.

سلامت: معمولا چه درمان‏هايي براي کاهش نفخ يا گاز دستگاه گوارش به کار مي‏رود؟

اصلاح وضعيت غذا خوردن، مصرف‌نکردن آدامس و نوشابه‌هاي گازدار، آرام غذاخوردن، توجه به بيماري‌هايي که ذکر شد و درمان آنها مشکل نفخ را تا حدود زيادي برطرف مي‌کند. درصورتي که با رعايت مسايل فوق مشکل حل نشد، يعني زمينه‌هاي عصبي و استرسي در ميان است که بايد زير نظر روان‌شناس يا روان‌پزشک حل شوند. درصد بسيار کمي از بيماران ممکن است به بيماري‌هاي بسيار نادري مبتلا باشند که به اقدام‌ها و بررسي‌هاي پيچيده‌تر نياز دارند ولي بيشتر افراد با نکاتي که ذکر شد درمان مي‌شوند. افرادي هم که دائم آروغ مي‌زنند بهتر است تا حد امکان جلوي آروغ زدن خود را بگيرند چون اين کار مي‌تواند مشکل نفخ را بدتر کند ضمن اينکه بايد عادت‌هاي غذايي و نحوه غذا‌خوردن اين افراد هم اصلاح شود.

سلامت: مي‌توان از داروهاي گياهي با پايه نعناع بدون تجويز پزشک استفاده کرد؟

معمولا داروهاي گياهي که عمدتا با پايه نعناع ساخته مي‌شوند براي نفخ دستگاه گوارش فوقاني مفيد هستند البته به شرط اينکه بيمار مشکل ريفلاکس و يبوست نداشته باشد زيرا نعناع باعث بدتر شدن اين دو مشکل مي‌شود اما همين داروها براي افرادي که داراي نفخ روده هستند موثر نيست. براي نفخ روده داروي گياهي خاصي وجود ندارد و از آنجا که مشکل عمدتا ميکروبي است، فرد بايد آنتي‌بيوتيک‌درماني شود.

سلامت: طول دوره درمان با آنتي‌بيوتيک چقدر است؟

معمولا با توجه به شرايط بيمار، دوره درمان بين يک تا 3 هفته متغير است، اما دوره درمان کساني که مشکلات و بيماري‌هاي ديگري دارند طولاني‌تر است. ضمن اينکه مشکل نفخ مدتي پس از درمان مجددا مي‌تواند عود کند و برگشت‌پذير باشد.
من با این سایت فارسی تایپ می‌‌کنم اگر برخی‌ کلمات اشتباه هست از اینجاس.
http://behnevis.com
saeid
کاربر حرفه ای
 
پست: 510
تاریخ عضویت: جمعه مهر 4, 93 8:26 pm
محل اقامت: تهران


بازگشت به • تجربیات - درمان ای بی اس IBS

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 1 مهمان