انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : جمعه بهمن 10, 04 4:18 pm

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 20 پست ]  به صفحه برو 1, 2  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: چهارشنبه شهریور 20, 92 8:33 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

محل اقامت: تبریز-IBS از نوع LG
رژیم غذایی مناسب برای نفغ که من از آن تبعیت می کنم بدین شرح است:
1- غذاهای ممنوعه: سیر - پیاز ( پخته آن اشکال ندارد) - نوشابه های گاز دار بخصوص ماءالشیر - حبوبات بجز عدس و دال عدس - لبنیات - سبزیجات خام - سوسیس و کالباس و غذاهای کنسرو شده - ادویه جات تند.

2- صبح حداقل یک ساعت قبل از غذا یک تا دو لیوان آب ولرم.( بصورت ملین عمل می کند) ( حتما ولرم مایل به خنکی باشد)

3- هفته ای دو وعده: برگ چغندر یا اسپناخ همرا با پیاز و گوجه فرنگی بصورت آب پز همرا با یک قاشق غذا خوری سیاه دانه که تازه آسیاب شده و کمی آب لیمو. ( اسپناخ و مخصوصا برگ چغندر ملین غذایی عالی هستند)

4- مصرف سالاد بصورت دائمی همراه با غذا و یا شام فقط سالاد ( سالاد شامل: گوجه فرنگی - فلفل دلمه ای - خیار - هویج - سیب - پرتقال خرد شده - با آب لیو یا آب غوره) ( سالاد با افزایش حجم مدفوع ، عبور مواد زائد را تسریع می کند) در صورتی که سالاد نفخ می آورد بهتر است اجزاء قابل پخت آن را بصورت پخته مصرف کنیم)

5- هفته ای یک الی دو وعده بامیه بصورت خورشت( بامیه بهترین ملینی غذایی هست که تا به حال تجربه کرده ام هم بصورت خام و هم بصورت پخته)

6- کفیر خانگی و تازه مخلوط شده با یک قاشق غذاخوری تخم کتان آسیاب شده ( هر روز حداقل نیم لیتر) - کفیر را خودم در خانه با شیر پاکتی درست می کنم.( کفیر تقویت کننده باکتری های مفید روده بوده و برای کسانی که نمی توانند لبنایت مصرف کنند بهترین گزینه است این روزها تقریبا کلیه متخصصان گوارش به بیمارانشان کفیر را توصیه می کنند)

7- آش سبزیجات بدون حبوبات.( ملین نسبتا خوبی است)

8- روغن غذاها کم باشد و شیرینی جات و هر چیز دارای قند و شکر است تا قدر ممکن خورده نشود( اصولا قند و شکر هیچ فایده ای برای بدن ندارد ) . هضم روغن زمان بر است.

9- چای سبز بجای چای سیاه ( البته بعلت خواص خوبی که چای سبز برای سلامتی دارد در کاهش یا افزایش نفخ تاثیر خاصی ندیدم)

10- کاهش مصرف نان و اافزایش مصرف برنج یا سیب زمینی. ( نشاسته نان دیر هضم است)

11- در صورت مصرف مربا ، مربای گل سرخ خانگی باشد( گل سرخ آرام بخش است)

12- تا قدر ممکن هر نوع غذای آماده بسته بندی شده یا بسته بندی نشده مصرف نشود (حتی بیسگویت) چونکه به غذاهای آماده مواد نگهدارنده اضافه می شود و این مواد ضمن کشتن باکتریها فاسد کننده غذاها به احتمال زیاد باکتریهای مفید روده را نیز از بین خواهند برد در ضمن این مواد نگهدارنده می توانند سرطان زا باشند.

13- رعایت اصل اعتدال در مصرف هرچیز ی حتی اگر مفید باشد.

14- اعتقاد خاصی به کپسول های پروبیوتیک دارم و هفته پیش یک بسته قرص 4biocap خوردم.

( مصرف هر نوع داروی ملین گیاهی یا شیمیایی مانند سنا ( بصورت قرص سنالاکس یا برگ سنا) ، قرص بیزاکودیل و یا شربت آلومینیوم ام جی کلا قدغن است.)

رژیم روحی:
1- عصبانی شدن ممنوع و آسان گرفتن کارها و حرص نخوردن.

2- هفته ای 3-4 جلسه یا کلاس رقص میرم یا باشگاه بدنسازی.

3- جمعه ها یا کوه یا مسافرت بیرون شهر یا میهمانی یا یک برنامه شاد و آرامش بخش.

4- رفتن خانم به کلاس ایروبیک ( برای داشتن محیط شاد در منزل)

5- سعی می کنم بیشتر با مردم باشم و با آنها بیشتر بجوشم.

با رعایت این رژیم در حال حاضر حالم خیلی خوب است. ;)

معتقدم راه درمان IBS افزایش سطح سلامتی روانی با بهبود مهارت های زندگی و بهبود هوش هیجانی است. چونکه عامل IBS همین امر است. هرچند مصرف داروهای روانپزشک برای آی بی اس، در بازه زمانی محدود، لازم به نظر می رسد.

آخرین بار توسط آشنا در سه شنبه مهر 2, 92 10:12 pm ویرایش شده است، در کل 11 بار ویرایش شده است.

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

پستارسال شده: پنج شنبه شهریور 21, 92 2:30 pm 
آفلاین
کاربر فعال

سلام آقای اشنا
ممنون که رژیم غذاییتونو در اختیار ما قرار دادید ، شما با مصرف این رژیم با کاهش وزن مواجه نشدید؟ (6 - کفیر خانگی و تازه مخلوط شده با سه قاشق غذاخوری تخم کتان آسیاب شده ( هر روز حداقل نیم لیتر) - کفیر را خودم در خانه با شیر پاکتی درست می کنم. ): کفیر کلا چیه ؟ از کجا باید تهیه کرد؟مورد 6 رو میشه بیشتر توضیح بدید لطفا ؟ منم مشکل شمارو دارم اما توی جمع حتی اگر خیلی هم شاد باشه و دوستان صمیمی هم باشه بازم اذیت میشم و احساس راحتی ندارم و مدام به مشکلم فک میکنم و حواسم به خودم هست البته در ظاهر منم شادم :( (البته سعی میکنم از اجتماع دوری نکنم اما همین بودن با اطافیان اذیتم میکنه چون دلم میخواد منم مث بقیه واقعا شاد باشم ) :cry: ؛ شما گفتید که در برنامتون دورهمی ِ شاد ایجاد میکنید ؛چطوری اونجا احساس ارامش دارید ؟ چی کار میکنید که اونجا اذیت نمیشید ؟

بالا

پستارسال شده: جمعه شهریور 22, 92 12:31 pm 
آفلاین
مدیر انجمن

محل اقامت: تهران
با سلام خدمت آقای آشنا.
منم دقیقاً سوال نگار برام ایجاد شد که شما کاهش وزن پیدا نکردید با این رژیم؟؟ بعد یه سوال دیگه اینکه چرا نان مصرف نکنیم؟ فکر نمیکنم ضرری داشته باشه بلکه مفیدم هست. ولی در مورد مصرف چای کاملاً با شما موافقم و همینطور قهوه و شکلات و ادویه جات تند خیلی مضره. در ضمن رژیم روحی ای که گفتین خیلی خوبه و به نظرم تاثیرش بیشتر هم هست.

بالا

پستارسال شده: یکشنبه شهریور 24, 92 9:29 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

خوشحالم که مطلبم را پپسندیدید. پیشنهاد می کنم بقیه دوستان هم رژیم غذایی خود را بنویسند و تبادل نظر کنیم.
در مورد کفیر ( kefir) در اینترنت یک جستجو انجام بدید لینک زیر اطلاعاتی خوبی دارد.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%A9%D9%81%DB%8C%D8%B1
برای تهیه کفیر در خانه احتیاج به خمیر مایه اولیه که اصطلاحا قارچ کفیر است داریم که می توانیم با یک جستجو در اینترنت فروشندگاه « را یافته و بصورت اینترنتی بخریم.( دوستانی که در تبریز ساکن هستند می توانند با ایمیل من پیام بزارند و با کمال میل قارچ تقدیمشان کنم) این قارچ نه تنها یکبار مصرف نیست بلکه رشد کرده و زیاد می شود بطوری که در عرض یک ماه تدریجا دو برابر می شود) در یوتوب پر است از فیلم های نحوه درست کردن کفیر در خانه.
تا تهیه قارچ کفیر هم می توانید از کفیر کاله که در سوپر مارکت ها است استفاده کنید فقط دقت کنید که از زمان تولید یک هفته نگذشته باشد فقط نوع آماده آن اولا ترش است برخلاف خانگی آن که تقریبا مزه ماست شیرین را می دهد ثانیا باید دقت شود که تازه تولید شده باشد..
در مورد لاغر شدن با این رژیم باید عرض کنم که ممنوعیات این رژیم بسیار کم است و غیر از موارد ممنوعه هر چه و به هر مقدار می توانیم بخوریم. نه خیر لاغر نشدم
در مورد جمع و فامیل باید عرض کنم که از اول سال تصمیم گرفتم بطور صریح و روشن مشکل نفغ خود را با همکاران و فامیل در موقعیت مناسب مطرح کنم و اکثریت با من اظهار همدردی کردند و حتی سعی می کردند که راهنمایی کنند. قبلا فکر می کردند که من عمدا گاز روده ام را خالی می کنم و به نوعی به آنها بی احترامی می کنم و باعث ناراحتی آنها می شوم و با حرف های کنایه دار اعتراض خود را مطرح می کردند ولی حالا صمیمانه با این مشکل برخورد می کنند. خلاصه الان با کسانی که با آنها ارتباط دارم خیلی راحت ترم.
پیشنهاد می کنم شما هم این روش را امتحان کنید.
در مورد نان ، نگفتم که اصلا نمی خورم ، سعی می کنم کمتر بخورم. اصولا نشاسته موجود در گندم هضمش بمراتب زمانبرتر و مشکل تر از هضم نشاسته برنج یا سیب زمینی است.
نکته مهم این است که این رژیم مخصوص روزهای است باید در یک جمع رسمی باشم و نباید مشکل نفغ وجود داشته باشد و یا اینکه مشکل نفغ ، عود کرده باشد. در سایر روزها بجز ردیف اول و ردیف 6 ، هرچه می خواهد دل تنگت برخور حاکم است.
شادکام باشید. :D

معتقدم راه درمان IBS افزایش سطح سلامتی روانی با بهبود مهارت های زندگی و بهبود هوش هیجانی است. چونکه عامل IBS همین امر است. هرچند مصرف داروهای روانپزشک برای آی بی اس، در بازه زمانی محدود، لازم به نظر می رسد.

بالا

پستارسال شده: سه شنبه شهریور 26, 92 5:59 pm 
آفلاین
کاربر فعال

سلام احمد آقا
ممنون از توضیحاتتون و یه سوال دیگه : کفیر خیلی تاثیر داشته در کاهش مشکلتون؟

بالا

پستارسال شده: سه شنبه شهریور 26, 92 8:33 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

در مورد من ، چون مصرف لبنیات برای من نفغ آور است لااقل لبنیات را به این صورت می توانم مصرف کنم. بدون آنکه نفغ ایجاد کنند. اصولا مصرف کفیر را باید حداقل دو ماهی بصورت مداوم و به نظر من روزی یک لیتر باید مصرف شود و بعد شروع اثرش مشخص شود فکر می کنم تاثیر مثبتی داشته است ولی الان حودو 8 ماه است مصرف می کنم باید یک سالی بگذرد و بعد نتیجه گیری کنم. علت مصرف تخم کتان آنطور که در برخی سایت ها نوشته اند تخم کتان آسیاب شده محیط مناسبی برای رشد باکتریهای مفید روده فراهم میکند.
راستش را بخواهید این روزها که فصل بامیه است هفته ای دو سه وعده بامیه می خورم و فعلا مشکلم حل شده است هر موقع می بینم نفغم زیاد شده شب غذا بامیه می خورم حتی بصورت خام هم موثر است و خلاصه ملین بی ضرر و خوبی است. 10 کیلو بامیه را بسته بندی کرده و در فریزر گذاشته ام می خواهم 10 کیلوی دیگر هم بهش اضافه کنیم چون واقعا حلال مشکل است پیشنهاد می کنم شما هم امتحان کنید بهتر است بامیه ها هم ریز باشند.

بالا

پستارسال شده: چهارشنبه شهریور 27, 92 10:27 am 
آفلاین
کاربر فعال

سلام احمد اقا
ممنون ؛ منم نمیتونم لبنیات مخصوصا شیر استفاده کنم چون سریع و بمحض مصرف نفخ میکنم چون نمیتونستم شیر بخورم وپنیر که اصلا نمیخورم و ماست هم خیلی خیلی کم میخورم یه مدت شیرخشک میخوردم که کمبود کلسیم پیدا نکنم اما اونم یه کم نفاخه در ضمن وقتی شیر میخورم یبوستمم شدید میشه ؛ ببینم کفیرو میتونم تهیه کنم نمیدونم چرا از اسمش میترسم :) با اینکه از بامیه بدم میاد اما سعی میکنم امتحانش کنم ممنون که اطلاعاتتونو در اختیارمون میذارید. اگه چیز دیگه ای هم استفاده میکنید که ملین قوی هست لطفا بگید .

بالا

پستارسال شده: چهارشنبه شهریور 27, 92 6:31 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

نگار خانوم ، خوشحالم که از تجربیات غذایی من خوشتان آمده است.
پست اول را ویرایش کرده و برای برخی موارد توضیحات بیشتر اضافه کردم. حتما کفیر کاله را امتحان کنید فقط ترش است و به تاریخ تولید توجه کنید حتما بیش از یک هفته از تولید نگذشته باشد و داخل لیوان ریخته و صبر کنید تا گاز آن کاملا جدا شود)

ولی نهایتا ملین های غذایی که من تجربه کرده ام به ترتیب قدرت بصورت زیر هستند:
1- بامیه ( بصورت پخته) حرف ندارد.
2- کیوی ( ترجیحا رسیده باشد)
3- نوشیدن 2 لیوان آب ولرم بلافاصله بعد از بیدار شدن و حداقل 1 ساعت قبل از صبحانه. ( حتما ولرم مایل به خنکی باشد)
4- برگ چغندر ( بصورت پخته)
5- اسپناخ ( بصورت پخته)
6- آش سبزیجات که بدون حبوبات درست شده است.
7- برگه خشک هلو ( هلویی که خشک شده است ) را خسیانده ( حداقل 12 ساعت بعد با آبش مصرف می کنیم) برای فصل زمستان مناسب است ولی چون پیدا کردن برگه هلوی بهداشتی مشکل است من از خیرش گذشته ام.
8- سالادی که در بند 4 پست اول آمده است. در صورتی که سالاد نفخ می آورد بهتر است اجزاء قابل پخت آن را بصورت پخته مصرف کنیم)

در ضمن اسم من در اینجا آشنا است نه احمد. :lol:
خوش و خرم باشید.

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه شهریور 28, 92 1:30 pm 
آفلاین
کاربر فعال

سلام آقای آشنا
خیلی لطف کردید که اطلاعاتتونو در اختیارمون قرار دادید و پست اولو جامع تر کردید و ممنون که سریع جواب میدید .
وای ببخشید درسته اسمتونو اشتباه گفتم :)
امیدوارم همیشه موفق و سالم باشید .

بالا

پستارسال شده: سه شنبه مهر 9, 92 12:09 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

محل اقامت: تهران
چند نکته ای که در مورد این رژیم غذایی به ذهن من می رسه:
- این رژیم غذایی برای رفع یبوست خوبه و اگر هم نفخ را کاهش بده از طریق کاهش یبوست است.
- مصرف آب در صبح که معده خالی است از نظر طب سنتی مضر است. البته این یکی از دستورات معروف برای یبوسته مخصوصا اگر با آب لیموی تازه هم همراه باشه.
- کفیری که در ایران تهیه می شود کفیر اصل نیست چون به بهانه اینکه چند درصدی الکل ایجاد می شود تغییراتی در کفیر ایجاد کرده اند و اینکه مصرف روزی یک لیتر زیاده چون در نهایت نوعی شیر و لبنیات محسوب می شود.
- کاهش مصرف روغن (چربی) اشتباه است. اصولا انسان از دو چیز انرژی می گیرد: کربوهیدرات ها و چربی ها . که چربی ها بهتر هستند که البته باید از روغن های مفید استفاده شود.
- با کاهش و بهتر از اون قطع مصرف نان(گندم) موافقم ولی مشکل فقط نشاسته آن نیست و مثلا پروتئین گلوتن گندم هم مشکل زاست. ضمنا سیب زمینی هم نفاخ است.
- مشکل غذاهای آماده (کارخونه ای) فقط مواد نگهدارنده نیست چون با تکنولوژی های بسته بندی جدید نیازی به استفاده از مواد نگهدارنده نیست.
-

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 20 پست ]  به صفحه برو 1, 2  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 0 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید