به نظر من مشکل نفخ معده خیلی ربطی به مزاج نداره. با اینکه این مشکل بیشتر برای طبعهای سرد هست که قدرت هضم غذا در اونها پایینتره، من این مشکل رو در همه طبعها دیده ام. علتش هم اینه که در بسیاری از موارد افراد طبع گرمی دارند ولی معده اونها سرد هست. کار برای این افراد خیلی سخته چون بدنشون نیاز به مواد غذایی خنک داره اما معده اونها نمیتونه این مواد رو خوب تحمل و هضم کنه و مشکلات گوارشی و از جمله نفخ براشون پیش میاد. افراد با طبع گرم معمولا از سنین پایین به خاطر گرمای زیاد مزاجشون، در خوردن سردیها افراط میکنن و این باعث میشه که معده اونها سرد بشه. تجربه من در مورد این افراد نشون داده که تنها راهکار اینها خوردن سردی و گرمی در کنار هم هست تا بتدریج طبع معده اونها به تعادل برسه. در این زمینه به فرمان بدن باید گوش داد و تا فرد میبینه که غذایی اذیتش میکنه باید تا مدتی ازش پرهیز کنه. به هر حال اینها مقدماتی بود برای رسیدن به اصل مطلب که همون مساله نفخ دستگاه گوارش هست.
تا جایی که من تجربه کردم و در افراد مختلف با شکایت از نفخ دیدهام، چهار عادت رایج غلط غذایی هست که باعث نفخ کردن میشه:
1-خوردن غذای خام با پخته. شاید به قدری این مساله برای شما عادی باشه که باورتون نشه یکی از ریشه های اصلی مشکلات گوارشی خوردن غذای خام با پخته است. مثل چی؟ مثلا خوردن سالاد با غذا. یا خوردن میوه به فاصله کمتر از حداقل دو ساعت بعد از غذا. این دو عادت فکر میکنم بین تمام ایرانیها رایجه بخصوص در مهمانیها. زمان هضم غذای خام و پخته با هم متفاوته و برای همین، خوردن خوراکیهای خام و پخته باهم، باعث نفخ و سوء هاضمه میشه. من این رو از آقای دکتر روازاده شنیدم و خودم امتحان کردم و بهم ثابت شد. البته ایشان خوردن پیاز تازه و جوان و سبزی خوردن جوان و تازه رو استثناء کرده اند که من بر اساس تجربیات خودم فقط پیاز رو تایید میکنم و سبزی خوردن رو نه. اگر شما از مشکلات گوارشی بخصوص نفخ رنج میبرید به شما توصیه میکنم شما هم امتحان کنید و مدتی این عادت اشتباه رو اگر بهش مبتلا هستید، کنار بگذارید و بعد حال و روز خودتون رو بسنجید. فکر میکنم تا حد زیادی بهتر خواهید شد.
ادامه مطلب و منبع:
http://tebesonati135.blogfa.com/tag/%D8 ... 8%AA%D9%87