آرش نوشته است:
... کسانی که برونگرا بوده و روابط اجتماعی بهتری داشتند از سیستم ایمنی مقاومتری در مقابله با میکروبها داشتند در حالی که در افراد محتاط و درونگرا سیستم ایمنی بدن، عملکرد خوبی نداشت.
به گزارش ایسنا به نقل از هافینگتنپست، به اعتقاد یکی از کارشناسان سلامت دانشگاه ناتینگهام در انگلیس هنوز عامل این تاثیرپذیری مشخص نشده و معلوم نیست که آیا شخصیت اجتماعی بر سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار است یا برعکس؟
بقول معروف "جانا سخن از زبان ما می گویی". راستش آرش جان، برنامه درمانی که از حدود ابتدای سال آنرا شروع کرده ام و در حال حاضر هم بر آن متمرکز هستم این است که :
من شخص درون گرایی هستم که به قول دکتر هولاکویی ارتباط و شناختم از ناخودآگاهم بسیار کم است و برای بهبود بیماری آی بی اس و داشتن یک زندگی سالمتر و شاداب تر باید شناخت خود از خودم و انسان ها را افزایش دهم. برای اینکار دو راه در پیش گرفته ام. اول مطالعه در مورد روابط انسانی و خود شناسی و دوم تغییر شغلم از نقشه کشی و طراحی که ارتباط کمی با مردم داشتم به بازاریابی و ویزیتوری که بتوانم ارتباط زیاد با مردم داشته باشم و مجبورم برای اینکه در شغلم پیشرفت کنم روابط انسانی خود را تقویت کنم و به نوعی دنبال تغییر شخصیت از فرد منزوی و درونگرا به فردی با روابط عمومی عالی و برونگرا هستم و طبیعتا این کار، کار یک ماه و یک سال نیست.
شناخت خود و شناخت انسانها بسیار آرامش بخش است چون باعث می شود بتوانم رفتارها انسانها را بهتر درک کنم. و در جایی سخن زیبایی خواندم :
انسان تا آخر عمر باید دانشجوی دانشکده انسان شناسی باشد و تفاوت انسانهای موفق و ناموفق در همین سواد انسان شناسیشان است. در واقع تلاش من این است که عوض آنکه با دارو به آرامش برسم با شناخت خود و انسانها به این آرامش برسم. که حالت دوم زمان بر و بدون عارضه و سرشار از فایده است.
در ضمن بر خود لازم می دانم که از زحماتی که برای فروم می کشید کمال تشکر و قدردانی خود را بیان کنم.
شاداب باشید.