انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : شنبه بهمن 10, 04 3:21 am

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 41 پست ]  به صفحه برو قبلی  1, 2, 3, 4, 5  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: پنج شنبه آبان 1, 93 12:06 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

محل اقامت: ایلام
دلایلی هست که بوی نفخ نمیاید که من تو یه پست جدید شگردهایی مینویسم براتون.اگه فردی دستشویی بره و بعد از حدود نیم ساعت وارد جمع بشه بوی نفخش زیاد تابلو نیست بدین دلیل که مدفوع مانده در روده که خالی میشه بعد از اون چون ته مانده این غذاها در انتهای روده است گاز که نشر میشه در میان این غذای گندیده عبور میکنه ولی تا حدود نیم ساعت مثلا اینقدر ای گاز از کنار این غذای ته مانده روده میاد که بوی بدش که جلویش هست تا این نیم ساعت میاد بیرون اینه که بعد از نیم ساعت تا چند ساعت بوی زیاد بدی از مخرج نمیاید.

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

پستارسال شده: پنج شنبه آبان 1, 93 2:48 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

محل اقامت: تبریز-IBS از نوع LG
دوستان من در اين 17 سال يك موضوعي را متوجه شده ام. هر موقع بطور دائم و پيوسته ، مثلا 6 ماه، وضع اعصاب و اضطرابم روبهراه باشد و در كمال آرامش باشم، طبيعتا نشت ندارم و نفخم هم در حد نرمال است. در اين ايام ، حس بوياييم عالي است و بوع غذا، بوي ادكلن و خلاصه هر بويي را ولو اينكه كم باشد متوجه مي شوم.

ولي موقعي كه وضع اعصاب داغون باشد و اضطراب داشته باشم، نشتم شروع مي شود و نفخ هم دارم و جالب اينكه حس بوياييم ، بطور شديدي كاهش مي يابد. حتي بوي غذا يا ادكلن را هم به زحمت متوجه مي شوم.

يعني انگار كه فلج عصب روده( يا تشنج روده) با فلح اعصاب بوياي ( يا تشنج بيني ) تقريبا همزمان اتفاق مي افتد.

با دكتر مشاور روانشانس هم موضوع را مطرح كردم . ايشان گفتند: " در جايي مطلبي در مورد اينكه اضطراب يا استرس باعث كاهش حس بويايي گردد نديده ام ولي عدم ارتباطش را هم رد نمي كنم. "

ظاهرا تحقيقات جديد دانشمندان ، كاهش حس بويياي با افزايش استرس و اضطراب را تاييد مي كند.
منبع:
http://isna.ir/fa/news/92070906025/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B3-%D8%B4%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D9%86%D8%AC%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%86-%D8%AD%D8%B3-%D8%A8%D9%88%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C

در منبع زير هم، بيماري هاي مختلفي كه مي تواند منجر به كاهش حس بويايي يا از دست دادن بويايي شود آورده شده است.

http://www.hidoctor.ir/4441_%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%D8%AD%D8%B3-%D8%A8%D9%88%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%86%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AF.html/

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه آبان 1, 93 7:43 pm 
آفلاین
کاربر حرفه ای

محل اقامت: tehran/ال‏ ‏جی
کاش‏ ‏حداقل‏ ‏بویاییمون‏ ‏کار‏ ‏میکرد.خیلی‏ ‏بهتر‏ ‏بود‏ ‏حداقل‏ ‏میفهمیدیم‏ ‏کی‏ ‏نریم‏ ‏تو‏ ‏جمع‏ ‏ازبیماریم‏ ‏متنفرم‏ ‏تروخدا‏ ‏هر‏ ‏دکتری‏ ‏که‏ ‏میای‏ ‏اینجا‏ ‏وضعمونو‏ ‏میبینی‏ ‏کمکمون‏ ‏کن‏ ‏ی‏ ‏دارویی‏ ‏اختراع‏ ‏کنین.تروخدا‏ ‏ب‏ ‏دادمون‏ ‏برسید.

بالا

پستارسال شده: چهارشنبه آبان 20, 93 2:17 am 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

منم بجز بعضی موارد اصلا متوجه بو نمیشم اما همیشه متوجه خروج گاز از بدنم میشم یعنی متوجه حرارتشو حتی ریفلاکس عضله رکتوم اما هر چقدرم بخودم فشار بیارم قادر به کنترلش نیستم.طبق اخرین مطالعه ای که داشتم بهترین نتیجه ای که تونسته کمی قانعم کنه این نظریه است:
راست روده محلی است که مواد دفعی بتدریج اب اضافی خود را از دست داده و و در نهایت در رکتوم ذخیره میشوند تا حجمش باندازه ای برسد که اعصاب مربوط به اجابت مزاج رو تحریک کنن.وقتی عمل دفع در حال انجامه دو اسفنکتری که در مقعد قرار دارن باز میشن و عمل دفع انجام میشه .خیلی از ای بی اسی ها ازمایشهای مربوط به سلامت و قدرت عضلات رکتوم رو انجام دادن ولی حداقل من موردی رو ندیدم که مشکل از عضله باشد. در اکثر ای بی اسی های ازمایش شده عضله از نظر قدرت و سلامت مشکلی نداشته.وقتی بی اختیاری گاز وجود داره در واقع مثل زمانیه که شما انقدر در برابر دفع مثلا بخاطر نبودن دستشویی در دسترس مقاومت کردید که احساس میکنید هر لحظه ممکنه اختیارتون رو از دست بدید.حالا یه ای بی اسی گاهی حتی با شکم خالی هم بی اختیاری داره این همون موقع است که میگن عصب اطلاعات اغراق شده ای رو مخابره میکنه که بدن ناخوداگاه دست به کار میشه و مجرایی که باید بطور طبیعی و غیر ارادی بسته باشه و با اراده ی ما باز بشه بطور غیر ارادی مقداری باز میشه که گاز نشت میکنه.در واقع مثل اینه که رکتوم احساس میکنه این گاز داره بیش از حد بهش فشار میاره و باید خارجش کنه تا راحت شه.پس اعصاب رکتوم بسیار بسیار حساس شدن و توانایی تحمل کشیدگی که در اثر گاز به دیواره ی روده وارد میشه ندارن.اینکه همیشه احساس پری میکنیم هم علتش اینه که رکتوم بطور عادی محلیه که کم کم مواد انباشته میشن تا حجمش زیاد شه و دفع شه بنابرین داخل شدن ماده بتدریج در اون طبیعیه اما اعصاب حساس روده ما به یه مقدار کم همونقد واکنش و پاسخ میدن اما چون حجم مدفوع کمه عضلات قادر به خروج اون نیستن و احساس پری ادامه پیدا میکنه.شاید بپرسید پس چرا فرد دچار یبوست میشه و احساس دفع ناگهانی نمیکنه؟نظر شخص من اینه که چون حرکت بقیه جاهای روده در یبوستی ها کنده طوریکه شاید مسیر قبل از رکتوم کاملا پر باشه اما هر چه مواد جلوتر میان چون حرکت کنده اب بیشتری از دست میدن و بقول خودمون گیر میکنن درحالیکه این قضیه واسه اسهالیها بر عکسه یعنی حرکت بقیه روده انقد تنده که بی اونکه اب اضافی مدفوع جذب شه به رکتوم میرسه و چون قوامش کم و حجمش زیاده احساس دفع ناگهانی و اسهال به فرد دست میده.در واقع کسایی که علاوه بر اسها ل یا یبوست بی اختیاری دارن مشکلشون در دو جاست یکی رکتوم(عامل بی اختیاری)و دیگری باقی روده بزرگ.شاید در یبوستی ها رابطه بین افزایش گاز خروجی با تشدید یبوست بدتر میشه این باشه که روده سعی میکنه از شر اشغالا خلاص شه اما چون ضعیف و کنده زورش به مواد سنگین نمیرسه و سعی میکنه با تولید گاز اونارو هل بده و از طرفی این گازها چون سبکن از کنار ماده دفعی خارج میشن.به نظر من چه اسهال داشته باشید چه یبوست بی اختیاریتون به اعصاب رکتوم مربوطه و اسهال و یبوست به اعصاب بقیه جاهای روده بزرگ(به شکل کند یا تندتر شدن)و این دوتا مقوله کاملا از هم جدان

بالا

پستارسال شده: چهارشنبه آبان 20, 93 2:28 am 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

در واقع نظر من کلا اینه که همه مشکلات ما مربوطه شبکه عصبی روده هاست.اینو میگم چون هم ازمایشهای عضله مقعد در ای بی اسی ها سالم بوده و هم در اکثر تحقیقات گفتن روده هیچ زخم یا مشکلی در ازمایشات یا کولونوسکوپی نشون نمیده و ای بی اس یه بیماری کارکردیه یعنی اعضایی که از نظر بافت سالمن و بطور بالقوه توانایی کارکرد کامل و سالمی رو دارن درست کار نمیکنن پس من که میگم ایراد کار از اتاق فرمانه!!!!!!!!!!!

بالا

پستارسال شده: چهارشنبه آبان 21, 93 8:45 am 
آفلاین
کاربر ساده

سلام بر دوستان،
بزرگ ترین مشکل هم همینه که چیزی حس نمی کنیم و دیگران حسش می کنند. برای همین هم همیشه باید نگران باشیم و همین نگرانی، اوضاع رو بدتر میکنه. فکر نکنم ربطی به عادی و غیرعادی شدن نداشته باشه، بلکه یه مشکل بیولوژیک هست یا ربطی به عملکرد مغز داره.

بالا

پستارسال شده: چهارشنبه آبان 21, 93 8:58 pm 
آفلاین
کاربر حرفه ای

ب‏ ‏نظر‏ ‏من‏ ‏اسیب‏ ‏نخاعی‏ ‏ضربه‏ ‏و‏ ‏یبوست‏ ‏طولانی‏ ‏عصب‏ ‏رودرو‏ ‏ضعیف‏ ‏کرده‏ ‏چون‏ ‏ضعیف‏ ‏شده‏ ‏با‏ ‏قرص‏ ‏اعصاب‏ ‏تحریک‏ ‏میشه.البته‏ ‏فقط‏ ‏رو‏ ‏ال‏ ‏جیا‏ ‏اینطوره‏ .سیستم‏ ‏اسهالی‏ ‏ها‏ ‏ب‏ ‏نظرم‏ ‏فرق‏ ‏داره‏ ‏و‏ ‏فقط‏ ‏ب‏ ‏خود‏ ‏مغز‏ ‏ربط‏ ‏داره‏ ‏و‏ ‏استرس‏ ‏شدید.

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه آبان 21, 93 12:31 am 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

m.moqaddami نوشته است:
.....حالا یه ای بی اسی گاهی حتی با شکم خالی هم بی اختیاری داره این همون موقع است که میگن عصب اطلاعات اغراق شده ای رو مخابره میکنه که بدن ناخوداگاه دست به کار میشه و مجرایی که باید بطور طبیعی و غیر ارادی بسته باشه و با اراده ی ما باز بشه بطور غیر ارادی مقداری باز میشه که گاز نشت میکنه.در واقع مثل اینه که رکتوم احساس میکنه این گاز داره بیش از حد بهش فشار میاره و باید خارجش کنه تا راحت شه.پس اعصاب رکتوم بسیار بسیار حساس شدن و توانایی تحمل کشیدگی که در اثر گاز به دیواره ی روده وارد میشه ندارن.اینکه همیشه احساس پری میکنیم هم علتش اینه که رکتوم بطور عادی محلیه که کم کم مواد انباشته میشن تا حجمش زیاد شه و دفع شه بنابرین داخل شدن ماده بتدریج در اون طبیعیه اما اعصاب حساس روده ما به یه مقدار کم همونقد واکنش و پاسخ میدن اما چون حجم مدفوع کمه عضلات قادر به خروج اون نیستن و احساس پری ادامه پیدا میکنه.
........به نظر من چه اسهال داشته باشید چه یبوست بی اختیاریتون به اعصاب رکتوم مربوطه و اسهال و یبوست به اعصاب بقیه جاهای روده بزرگ(به شکل کند یا تندتر شدن)و این دوتا مقوله کاملا از هم جدان

جناب آقاي مقدمي، توضيحاتي كه در باره علت ايجاد نشتي داده ايد كاملا براي من تازه هستند و فكر كنم اولين بار است كه اين دلايل در انجمن مطرح مي شود. مطالبي كه فرموده ايد به نظر من منطقي و درست هستند.
متشكرم از مطالبتون. كاش منابع اين مطالب را بصورت لينك ارائه مي فرموديد.

آنطور كه من از توضيحات شما متوجه شدم دليل نشت يكي از موارد زير مي تواند باشد:

1- سنسورهاي روده يا ركتوم ، اطلاعات غلط به مغز ارسال مي كنند و مغز را به اشتباه انداخته و باعث مي شوند كه مغز فرمانهاي اشتباه صادر كند.

2- سنسورهاي روده سالم هستند و اطلاعات درست به مغز صادر مي كنند ولي مغز فرمانهاي غلط صادر مي كند.

با توجه به اين نكته كه كليه فرمانهاي مغز در سيستم گوارش ، به قسمت خودكار مغز مربوط بوده و ناخودآگاه هستند.

حال سراغ موضوع ديگري مي رويم.

1- شروع آي بي اس در اكثر بچه ها، ريشه در مشكلات فكري و رواني دارد.

2- هر موقع به مدت نسبتا طولاني ، وضع رواني فرد روبه راه باشد. نشت هم يا از بين مي رود يا كاهش مي يابد.

3- مصرف داروي هاي اعصاب تاثير بسيار خوب بر علايم بيماري دارند ولي فقط تا موقعي كه مصرف مي شوند.

به نظر مي رسد با ربط دادن اين دو موضوع به هم بتوان نتيجه گرفت كه بقول شما " ایراد کار از اتاق فرمانه!!!!!!!!!!!"

و بايد جو اتاق فرمان را آرام كنيم.

اگر نتيجه گيري فوق درست باشد سئوال بعدي كه مطرح مي شود اين است كه چطور مي توان در اتاق فرمان آرامش ايجاد نمود؟

معتقدم راه درمان IBS افزایش سطح سلامتی روانی با بهبود مهارت های زندگی و بهبود هوش هیجانی است. چونکه عامل IBS همین امر است. هرچند مصرف داروهای روانپزشک برای آی بی اس، در بازه زمانی محدود، لازم به نظر می رسد.

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه آذر 6, 93 3:31 pm 
آفلاین
کاربر حرفه ای

بچه‏ ‏ها‏ ‏ال‏ ‏جیا‏ ‏ب‏ ‏نظرم‏ ‏فقط‏ ‏مقعدشون‏ ‏فلج‏ ‏شده‏ ‏البته‏ ‏ضعیف‏ ‏چون‏ ‏فقط‏ ‏بو‏ ‏خارج‏ ‏میشه‏ ‏و‏ ‏اصلا‏ ‏متوجهنمیشیم‏ ‏گهپه‏ ‏که‏ ‏من‏ ‏خودم‏ ‏مثلا‏ ‏متوجهمیشم‏ ‏اصلا‏ ‏نمیشه‏ ‏کنترلش‏ ‏کرد‏ ‏مقعد‏ ‏کاملا‏ ‏بی‏ ‏حشه‏ ‏مدفوع‏ ‏چون‏ ‏سنگینه‏ ‏ماهم‏ ‏کامل‏ ‏فلج‏ ‏نیستیم‏ ‏اونو‏ ‏میشه‏ ‏نگه‏ ‏داشت.بعدم‏ ‏چرا‏ ‏رو‏ ‏الجیا‏ ‏قرص‏ ‏اعصاب‏ ‏زیاد‏ ‏تاثیر‏ ‏نداره‏ ‏چون‏ ‏نمیتونه‏ ‏فلجی‏ ‏و‏ ‏درمان‏ ‏کنه‏ ‏درمان‏ ‏ما‏ ‏راحت‏ ‏تره‏ ‏چون‏ ‏این‏ ‏فلجی‏ ‏باید‏ ‏درمان‏ ‏شه‏ ‏بعدم‏ ‏سرما‏ ‏وقتی‏ ‏میبینیم‏ ‏چرا‏ ‏بدتر‏ ‏میشیم‏ ‏چون‏ ‏مقعد‏ ‏فلجتر‏ ‏میشه‏ ‏این‏ ‏و‏ ‏از‏ ‏یجا‏ ‏خوندم‏ ‏مشکل‏ ‏ما‏ ‏همینهفقط‏ ‏و‏ ‏فقط‏ ‏من‏ ‏دیگه‏ ‏هیچ‏ ‏دارو‏ ‏نمیخورم‏ ‏چون‏ ‏جدیدا‏ ‏قلب‏ ‏درد‏ ‏گرفتم‏ ‏البته‏ ‏شکر‏ ‏خدا‏ ‏بهترم‏ ‏بعضی‏ ‏از‏ ‏روغنا‏ ‏ب‏ ‏صورت‏ ‏تنقیخ‏ ‏فلجی‏ ‏و‏ ‏کم‏ ‏میکنه‏ ‏مثل‏ ‏بادرنجبویه.بچه‏ ‏امتحان‏ ‏کنید‏ ‏مخصوصا‏ ‏اونا‏ ‏ک‏ ‏بویاییشون‏ ‏پابرجاس‏ ‏لطفا‏ ‏بمام‏ ‏خبر‏ ‏بدید‏ ‏ماهم‏ ‏استفاده‏ ‏میکنیم‏ ‏اما‏ ‏بورو‏ ‏نمیفهمیم.‏ ‏من‏ ‏خودم‏ ‏در‏ ‏گذشته‏ ‏نزدیکای‏ ‏بیماریم‏ ‏تاب‏ ‏از‏ ‏پشت‏ ‏دقیق‏ ‏ب‏ ‏پایین‏ ‏کمرم‏ ‏خورد‏ ‏همون‏ ‏موقعام‏ ‏مشکل‏ ‏یبوست‏ ‏شرو‏ ‏شد‏ ‏بعدم‏ ‏ال‏ ‏جی‏ ‏ب‏ ‏مرور‏ ‏فلج‏ ‏شد‏ ‏فکر‏ ‏میکنم‏ ‏ما‏ ‏ال‏ ‏جیا‏ ‏مقعدمون‏ ‏مشکل‏ ‏داشته‏ ‏بعد‏ ‏رودمون.بعدم‏ ‏ای‏ ‏بی‏ ‏اس‏ ‏تو‏ ‏همه‏ ‏هست‏ ‏ال‏ ‏جی‏ ‏منشاش‏ ‏ب‏ ‏نظرم‏ ‏ای‏ ‏بی‏ ‏تسمون‏ ‏نیست‏ ‏و‏ ‏فقط‏ ‏این‏ ‏فلجست‏ ‏لطفا‏ ‏از‏ ‏همه‏ ‏میخوام‏ ‏نظر‏ ‏بدن‏ ‏و‏ ‏تنقیه‏ ‏روغنی‏ ‏ک‏ ‏گفتم‏ ‏و‏ ‏جوابشو‏ ‏اینجا‏ ‏بذارن.منم‏ ‏مثه‏ ‏بچه‏ ‏ها‏ ‏خیلی‏ ‏وقته‏ ‏به‏ ‏فلج‏ ‏و‏ ‏ضعیف‏ ‏بودن‏ ‏مقعد‏ ‏پی‏ ‏بردم.

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه آذر 6, 93 10:53 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

sanaaaz1 نوشته است:
بچه‏ ‏ها‏ ‏ال‏ ‏جیا‏ ‏ب‏ ‏نظرم‏ ‏فقط‏ ‏مقعدشون‏ ‏فلج‏ ‏شده‏ ‏البته‏ ‏ضعیف‏ ‏چون‏ ‏فقط‏ ‏بو‏ ‏خارج‏ ‏میشه‏ ‏و‏ ‏اصلا‏ ‏متوجه نمیشیم‏ ‏گهپه‏ ‏که‏ ‏من‏ ‏خودم‏ ‏مثلا‏ ‏متوجه میشم‏ ‏اصلا‏ ‏نمیشه‏ ‏کنترلش‏ ‏کرد‏ ‏مقعد‏ ‏کاملا‏ ‏بی‏ ‏حسه‏ ‏مدفوع‏ ‏چون‏ ‏سنگینه‏ ‏ماهم‏ ‏کامل‏ ‏فلج‏ ‏نیستیم‏ ‏اونو‏ ‏میشه‏ ‏نگه‏ ‏داشت.بعدم‏ ‏چرا‏ ‏رو‏ ‏الجیا‏ ‏قرص‏ ‏اعصاب‏ ‏زیاد‏ ‏تاثیر‏ ‏نداره‏ ‏چون‏ ‏نمیتونه‏ ‏فلجی‏ ‏و‏ ‏درمان‏ ‏کنه‏ ‏درمان‏ ‏ما‏ ‏راحت‏ ‏تره‏ ‏چون‏ ‏این‏ ‏فلجی‏ ‏باید‏ ‏درمان‏ ‏شه‏ ‏....

ساناز خانوم ، این تحلیل شما هم جالب است و من قبولش دارم. یک حسی به من می گوید که یواش یواش داریم به راه حل نزدیک می شویم.

در مورد تحلیل "مقعد فلج شده" ، با توجه به اینکه در فلج اندام های دیگر بدن، یک راه حل فیزیوتراپی آن اندام می باشد. شاید بحث تمرینات کگل که در تاپیک زیر هم به آن اشاره شده است یک راه حل باشد.

http://ibsgroup.ir/froum/viewtopic.php?f=48&t=367&p=5501&hilit=%DA%A9%DA%AF%D9%84#p2952

http://ibsgroup.ir/froum/viewtopic.php?f=48&t=369&p=3061&hilit=%DA%A9%DA%AF%D9%84#p3061

با امتحان روشهایی مثل تنقیه رابطه خوبی ندارم.

معتقدم راه درمان IBS افزایش سطح سلامتی روانی با بهبود مهارت های زندگی و بهبود هوش هیجانی است. چونکه عامل IBS همین امر است. هرچند مصرف داروهای روانپزشک برای آی بی اس، در بازه زمانی محدود، لازم به نظر می رسد.

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 41 پست ]  به صفحه برو قبلی  1, 2, 3, 4, 5  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 0 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

پرش به:  
ایجاد شده توسط phpBB® Forum Software © phpBB Group
فارسی سازی و پشتیبانی phpBB توسط phpBBpersian.com